7 küsimust Marii Karellile

26.09.2016
Estraveller

Uudistesaate Radar peatoimetaja ja saatejuht ning ajakirja Mood peatoimetaja Marii Karell tundub olevat viimane inimene, kellel võiks reisimiseks aega jääda, aga õnneks on ta just selleks oma tihedas töökalendris alati ruumi teinud.

marii-karell-75635213-estraveller

1. Miks on reisimine tähtis?

See on puhkamiseks parim viis. Katsun kohe pärast intensiivset tööperioodi lennukile istuda ja natukeseks minema sõita. Sel sügisel olen peale Radari saate olnud ka suure presidendidebati saatejuht ja peaprodutsent ning värskelt taaskäivitanud ajakirja Mood, nii et tundsin kiire puhkuse hädavajalikkust. Niisiis sõidan varsti pikemaks nädalalõpuks Viini.

2. Milline riik on seni kõige rohkem üllatanud?

Ma ei ole eriline eksootiliste maade avastaja, armastan Euroopat. Selle suve alguses käisime perega Sloveenias ja mind tõsiselt üllatas, et nende lõunapiirkonnad on nii tugevalt itaaliapärased – viinamarjaistandused, oliivisalud, hea vein, soe merevesi, soolakaevandused ja maitsev toit. Samas on neil ka lumised mäetipud ja suusakuurordid, moodne pealinn korralikult väljaarendatud jõeäärega.

3. Milline hotell oli nii hea, et sellest oli isegi natuke kahju lahkuda?

Oi, neid on olnud palju. Vihkan telkimist ja mul tulevad kublad peale, kui peab ööbima mingis kohutavas peldikus. Pariisis näiteks pole mul õnnestunud hea hotelli peale sattuda, viimatine putka pingutas veel ekstra, et kohelda meid kohutava teenindusega.

Pikematel reisidel kasutan aktiivselt kodumajutust ja kõik kogemused on sellega olnud väga head. Suvel Sloveenias õnnestus ööbida tõelises muinasjutumajakeses järve ääres mägede keskel. Väga kihvt hotell viimasest ajast meenub Berliinist – Gorki Apartments. Iga tuba oli omamoodi kujundatud, hiiglasliku vannitoa keskel troonis vann. Ruumidel olid kõrged laed.

4. Millise restorani pärast sõidaksid tagasi kasvõi maailma teise otsa?

Barcelonas on alati tore käia seetõttu, et pudeli veini saab restoranis normaalse hinnaga, enamasti 15 euroga. Äge koht õhtuseks einestamiseks on Lando, aga sinna peab laua broneerima, sest restoran on tohutult populaarne. Muuhulgas müüakse seal vähemalt 20 sorti džinni.

5. Milline telefonirakendus või nutiseade on teinud reisimise lihtsamaks?

See pole üldse minu rida. Mul on selleks tarbeks mees, kes praktiliste asjade eest reisil hoolitseb.

6. Kuhu sõidad järgmisena?

Viini. Pole kunagi käinud, aga viimasel ajal on seda hipsteriajakirjades palju kiidetud. Kui ma Paavo Järviga kevadel intervjuud tegin, mainis ta, et Viin on tohutult konservatiivne. Mulle väga meeldis hetk, kus Paavo tsiteeris Gustav Mahlerit: “Kui maailmalõpp kätte tuleb, kolige Viini, sest sinna jõuavad kõik asjad 20 aastat hiljem.” No ma lähen vaatan siis oma silmaga järele.

7. Kuhu soovid veel tagasi minna?

Kindlasti jätkan Hispaania avastamist. Aastavahetuseks oleme plaaninud perepuhkuse ühe Euroopa vanima linna Ronda vahetus läheduses ökotalus – oma hoov, oma maja, viinamarjaistandused kahel pool elamist. Ma poleks seda kanti avastanud ilma Hannes Tamjärveta. Möödunud aasta hilissügisel käisin tegemas lugu Hannese eesti koolist Marbellas ja sealsed lapsevanemad soovitasid külastada Rondat – et küll see on üks ilus linn! Ja ongi! Sel aastal läheme tagasi.

Kommentaarid: