Estravel kasvatas käivet ja kasumit

15.06.2016

Eesti suurim lennu- ja hotelliagentuur ning reisibüroo Estravel AS kasvatas eelmisel aastal nii käivet kui ka kasumit, selgub ettevõtte 2015. majandusaasta aruandest.

Estraveli konsolideeritud müügikäive kasvas aasta varasemaga võrreldes 5% ning oli 2015. aastal üle 76 miljoni euro. Ettevõtte maksueelne kasum kasvas 1.2 miljoni euroni.

Eestis hankis Estraveli kaudu oma reisiteenuseid möödunud aastal üle 161 000 inimese, kes külastasid kokku 167 erinevat riiki. Kõige suuremaks tootegrupiks on lennupiletid, mis moodustab 57% ettevõtte kogumüügist.

Keskmise lennupileti hind on aastaga veidi kallinenud, kuid pole jõudnud veel 2013. a tasemele. 2015. aastal maksis keskmine Estravelist ostetud lennupilet 381 eurot, 2014. aastal sellest 11 eurot vähem, 2013. aastal aga 24 eurot rohkem.

Estraveli juhatuse liikme Anne Samliku sõnul on kõige olulisem kasv toimunud hotellimüügis, mis kasvas eelmise aastaga võrreldes 28% ja hõlmas 116 erinevat sihtriiki: “Meie fookuses on hotellimüügi kasvatamine ning eelmisel aastal suutsime tihedas konkurentsis seatud eesmärgid saavutada. Müüme majutust ainult turvalistes ja ametlikes hotellides üle maailma,” rõhutas Samlik.

Valdav osa eestlaste tehtud hotellitellimustest liiguvad mitte Eesti, vaid välismaiste agentuuride kaudu. “Et välismaistele online-agentuuridele konkurentsi pakkuda, siis alates käesolevast aastast kehtib meil ostujärgne parima hinna garantii,” lisas Samlik. “Kui reisija leiab samale hotellitoale näiteks internetist või otse hotellist soodsama hinna, siis maksame hinnavahe tagasi.”

Kõige populaarsemaks sihtkohaks nii era- kui ka ärireisijate jaoks oli juba mitmendat aastat järjest Soome, millele järgnesid Rootsi, Saksamaa, Itaalia ja Prantsusmaa. Eraklientide segmendis kasvas oluliselt USA ja Tai reiside müük, mis on eraklientide populaarseimate sihtkohtade edetabelis Soome järel teisel ja kolmandal positsioonil.

AS Estravel on Baltikumi suurim lennuagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, mis asutati 1988. aastal ja mis kuulub sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile. Estravelil on kaheksa esindust kuues Eesti linnas, 24/7 töötav tellimiskeskus Tartus, filiaal Lätis ning tütarfirmad Leedus ja Austraalias. Estravelile kuulub lennupiletite odavmüügiportaal SKY24.EE, lisaks opereerib Estravel portaali laevapiletid.ee müüki. Ettevõttes töötab 180 inimest, neist 130 Eestis.

Lisainfo:

Anne Samlik
Juhatuse liige
anne.samlik@estravel.ee
tel 626 6201