Estravel laienes Austraaliasse

07.03.2016

Täna toimunud aktsiatehinguga omandas Eesti ja Baltikumi suurim reisiagentuur Estravel AS tütarfirma Austraalias. Estravelil on üheksa esindust Eestis, filiaal Lätis, tütarfirma Leedus ning nüüd ka Austraalias. Aktsiatehingu tulemusena omandati sajaprotsendiliselt ettevõte Aero Travel Pty Ltd – rahvusvaheline litsentseeritud lennuagentuur ja reisibüroo Sydneys.

Aerotravel omab IATA, CLIA ning ATAS akrediteeringuid ja kuulub Magellan Travel Group konsortsiumi, kuhu kuulub 120 valitud kvaliteetreisibüroo üle Austraalia. Magellani liikmestaatus annab ligipääsu soodsamatele hulgihindadele ja paindlikele tingimustele lennufirmadelt, hotellidelt ja kruiisifirmadelt.

Aerotraveli aastakäive on ligi 3 miljonit AUD ja seal töötab 5 töötajat, kellest enamik on eestlased. Estraveli Austraalia tütarfirma tegevjuhiks on Aet Madison (fotol), kes on Austraalias elanud kuus aastat, olles varem töötanud samal erialal Eestis. Erialase hariduse on Madison omandanud Soomes ja Austraalias, lõpetades spetsialiseeritud kolledžid mõlemas riigis.Aet Madison

Antud uudis mõjutab positiivselt nii Estraveli Eesti kui Austraalia klientide võimalusi soodsate piletite ja reisiteenuste hankimisel. “Eesti klient võidab sellest mitmel moel,” kommenteeris Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend. “Laieneb tunduvalt lennufirmade ja ja muude hankijate valik, keda meilt osta saab. Kui näiteks Eestis litsentseeritud IATA agentuuril on võimalik väljastada 104 erineva lennufirma pileteid, siis Austraalias on see number juba 139, kusjuures märgatav osa nendest ei kattu Eestis pakutavatega. Meie klientidele on nüüd kättesaadavad turupõhised hinnad, mida ainult Austraalia ja Uus-Meremaa ettevõtted müüa tohivad.

Lisaks võib Eesti klient oma Austraalia-Okeaania reisiplaanidega nüüd otse Aerotraveli poole pöörduda ja nendega kiirelt ja mugavalt asju ajada, kuid samas maksta Eesti pangakontole. Ühtlasi laieneb sealt ostetud teenustele Estraveli garantii, mis on klientide jaoks juba aastaid olnud üheks oluliseks argumendiks ostukoha valikul,” lisas Saarend. Kõik Estraveli kontaktid ja ööpäevaringne reisiabiteenus jäävad samaks ka neile klientidele, kes soovivad kasutada Austraalia tütarfirma teenuseid.

Estravel AS on Eesti suurim ja vanim lennuagentuur ja reisibüroo, millel täitub tänavu 28 tegutsemisaastat. Estraveli tehniline müügikäive 2015. aastal oli 76 miljonit eurot, mis on rohkem kui nelja järgneva konkurendi käibed kokku. Müügikäibest 57% tuleb lennupiletitest, 20% hotellimajutusest ja 23% muudest reisiteenustest. Veidi üle poole Estraveli käibest moodustab müük äriklientuurile, sh riigiasutustele. Estravelis töötab 178 inimest, neist enamik Eestis.

Estravel on üha aktiivsem ka online-müügis. Lisaks kõiki reisiteenuseid pakkuvale portaalile estravel.ee kuulub ettevõttele mitmeid e-poode, millest populaarsemad on odavmüügiportaalid SKY24.EE ja laevapiletid.ee.