Estraveli enamusaktsiad tagasi Eestisse

29.12.2015

Täna viidi lõpule aktsiatehing, millega Eesti ja Baltimaade suurima ja vanima reisibüroo Estravel AS enamusosalus siirdus Eesti ettevõttele, mille omanikuks on Estraveli asutaja Aivo Takis.

Viimased 20 aastat on Estravel kuulunud Soome rahvusliku lennufirma Finnairi kontserni, kuuludes 71% ulatuses Finnairi tütarfirmale SMT. Alates tänasest on Estravel taas täielikult eestlaste omanduses. Aivo Takis oli ka siiani Estraveli aktsionär ja juhatuse liige. Estraveli omanikeringi kuulub ka juhatuse liige Anne Samlik.

Estravelil on kokku 175 töötajat, enamik neist Eestis. Estraveli lõppeva aasta tehniline müügikäive on üle 75 miljoni euro. Nii käive kui kasum on võrreldes möödunud aastaga kasvanud. Käibest 57% tuleb lennupiletitest, 20% hotellimajutusest ja 23% muudest reisiteenustest. Aktsiatehingut kaasfinantseeris Danske Bank.

Aivo Takise kommentaar:

“Mul on väga hea meel, et Eesti reisibüroode lipulaev Estravel, mis pea 28 aastat tagasi asutati Eesti erakapitali poolt, on taaskord 100-protsendiliselt Eesti omanike käes. Estravel on tugev bränd ja ettevõte, suurepäraselt töötava organisatsiooni ja majandustulemustega. Estraveli turuosa Eesti turul lennupiletite arvestuses on püsinud pikki aastaid 31-34% piires ning Estraveli käive on suurem kui nelja järgneva konkurendi käibed kokku.

Olen tänulik Finnairi kontsernile, kellega koostöö on sujunud väga hästi kõik need 20 aastat. Finnair jääb meie oluliseks partneriks ka edaspidi, olles üks meie suurimaid hankijaid. Suuremaid muuudatusi Estraveli töös ega organisatsioonis ei ole meil kavas teha, sest selle järgi puudub vajadus.”