Finnairi uued Airbus A350 lennukid panustavad reisimugavusele

15.10.2015
estravel

7. oktoobril sai Finnair kätte esimese uue põlvkonna kütusesäästliku lennuki Airbus A350. Finnairi soov on muuta uute lennukitega kauglennud reisijatele võimalikult mugavaks. Nii on pööratud tähelepanu salongi valguslahendustele ja laiematele istmevahedele, reisi vältel saab kasutada internetiühendust ning mitmeid teisi mugavusi.

Kauglendudel on oluline lennumugavus ja uue ajavööndiga kohanemise lihtsus. A350 lennukitel muutub salongivalgustus reisi vältel järk-järgult, vastavalt kellajale, sihtkohale või hooajale. Interjööri LED-valgustid suudavad luua 24 valguslahendust alates päikesetõusust kuni virmalisteni, salongi suured panoraamaknad lasevad ruumi ka palju loomulikku valgust.

Finnair A350 turistiklass

Finnair A350 turistiklass

Uute lennukite pardal on märkimisväärselt puhtam ja värskem õhk, seda tänu õhufiltreerimissüsteemile, mis puhastab salongi õhu iga 2-3 minuti järel. Salongi konditsioneer ei tekita tõmbetuult ja selle temperatuuri on võimalik reguleerida vastavalt soovile. Salongi õhurõhk on sarnane õhurõhuga merepinna kõrgusel, mis muudab lennureisi mugavamaks.

Rolls Royce’i spetsiaalselt Airbusi jaoks toodetud lennukimootorid töötavad võrreldes oma eelkäijatega märkimisväärselt vaiksemalt – nii on lennuki salongis parem puhata.

Salongikujunduse on loonud Soome disainifirma dSign Vertti Kivi & Co. Põhjamaise avara stiili ja kerguse edasi andmiseks on kasutatud valgeid, siniseid, hõbedasi ja halle toone.

Finnair A350 turistiklass

Finnair A350 turistiklass

A350 eriti lai kere tagab reisijatele rohkem ruumi ja laiemad istmevahed. Lennukis on 297 istet – äriklassis 46, mugavas tavaklassis 43 ja turistiklassis 208. Äriklassi istme saab soovi korral muuta täiesti tasapinnaliseks voodiks.

Reisi vältel saab mitmekülgselt meelt lahutada. Istmete seljatugedesse lisatud ekraanidelt saab vaadata näiteks Hollywood kassahitte, klassikalisi filme ja tuntud kanaleid nagu BBC, National Geographic Channel ning Discovery Channel.

Lennuki pardal kasutatavad lauanõud ja tekstiilid on Finnairi jaoks spetsiaalselt loonud Soome disainimaja Marimekko.

Äriklassi reisijad, Finnair Plus Gold ja Platinum liikmed ning Oneworld Sapphire ja Emerald liikmed saavad lennu vältel kasutada tasuta internetiühendust. Turistiklassi reisijad saavad ligipääsu internetile osta kas tunni kaupa või terveks lennuks.

Finnair A350 äriklass

Finnair A350 äriklass

Finnair A350 äriklassi menüü autor on Helsingi Savoy restorani peakokk Kari Aihinen. Äriklassi menüüs on mitmeid delikatesse nagu rääbise kalamarja mousse, soe suitsutatud alpijõeforell ja põhjapõder. Turistiklassi uue menüü juurde pakutakse aperitiive ja soolaseid suupisteid.

A350 tunnusjoogiks on Blue Sky – kokteil Prantsuse šampanjast ja Soome mustikaliköörist. Kokteil on austusavaldus puhtale Soome loodusele ja Toulouse’ile Prantsusmaal, kus on ehitatud Airbus A350 lennukid.

Naised, kes reisivad äriklassis, saavad ennast värskendada tualettruumis, kus on kasutamiseks valik kosmeetikat ja muid vahendeid.

Esimene Finnairi Airbus A350 kauglend toimub liinil Helsingi–Shanghai 21. novembril 2015.

Lisainfo ja piletite broneerimine
Lisainformatsiooni saamiseks ja lennupiletite broneerimiseks helistage telefonil 6 266 266, Skype’is estravel.ee või saatke e-kiri aadressile estravel@estravel.ee.

Kommentaarid: