Indoneesia nüüd eestlastele viisavaba

27.10.2015
estravel

Indoneesia turismiminister Arief Yahya teatas 15. oktoobril antud pressikonverentsil, et Indoneesia laiendab nende riikide ringi, mille kodanikud saavad Indoneesiasse reisida viisavabalt. Muuhulgas laiendati viisavaba reisimise võimalust ka Eesti kodanikele.

Indoneesia - Borobudur Temple

Borobuduri tempel, Indoneesia

Lisaks Eesti kodanikele saavad viisavabalt Indoneesiasse reisida ka Läti ja Leedu kodanikud. Viisavabaduse laiendamine tähendab, et Indoneesiasse saavad nüüdsest viisavabalt reisida juba 90 riigi kodanikud.

Viisavabaduse laiendamise näol on tegemist on Indoneesia initsiatiiviga kasvatada riiki saabuvate välisturistide arvu. Kui 2014. aastal külastas Indoneesiat 9,44 miljonit välismaalast, siis otsusega laiendada viisavaba reisimise võimalust lisaks juba varem viisast vabastatud 45 riigi kodanikele veel 45 riigi kodanikule loodetakse turistide arvu kasvatada miljoni võrra.

Viisavabal reisimisel on siiski mõned piirangud. Indoneesia on viisavabaks reisimiseks määranud kindlad saabumis- ja lahkumiskohad. Viisata saab riiki, kui Indoneesiasse saabuda lennukiga Jakarta, Bali, Batami, Surabaya või Medani lennujaama või laevaga Singapurist lõunasse jäävatesse Batami, Bintani ja Tanjung Balai Karimuni saarte sadamatesse.

Bali, Indoneesia

Bali, Indoneesia

Indoneesiast lahkumiseks on määratud Jakartas Soekarno-Hatta ja Halimi lennuväli, lisaks Bandungi,Yogyakarta, Solo/Surakarta, Surabaya, Bali, Kupangi, Acehi, Batami, Pekanbaru, Palembangi, Padangi, Medani kaks lennuvälja, Makassari, Manado ja Balikpapani lennuväljad. Lahkumiseks sobivaid sadamaid on hulgim, nende nimekiri on välja toodud siin.

Viisavabalt saab Indoneesias reisida kuni 30 päeva, riigis viibimist ei saa pikendada, samuti ei saa viisavabalt riiki saabunud taotleda ühtegi teist tüüpi viisat. Indoneesia ametlik allikas koos viisavabade riikide nimekirjaga asub siin.

Allikas: trip.ee

Kommentaarid: