Jahedal suvel kasvab kultuuriürituste külastamine

12.07.2017

Balti riikide suurima reisiagentuuri Estraveli statistika näitab, et jahedad suveilmad suurendavad reiside müüki soojema kliimaga sihtkohtadesse ning Eestis toimuvate kultuuriürituste külastajate arvu. Perepuhkuseks eelistatakse selliseid sihtkohti Eestis ja naaberriikides, kus leidub tegevusi ka vihmasteks ilmadeks.

“Kui ilm rannas käimist ja looduses puhkamist ei soosi, sisustavad eestlased oma puhkuse kultuuriüritustega. Eelistatakse pakette, kus on kombineeritud heal tasemel meelelahutus kvaliteetse majutusega. Sel aastal ostetakse kõige enam Kõue mõisa, Laitse lossi ja Vihula mõisa kontserdi- ja teatripakette koos majutusega,” kommenteeris Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz.

“Väikeste lastega perede seas on populaarsed Jurmala Spa Lätis, Trakai linnakese külastamine ja Klaipeda delfiinide show Leedus ning Lottemaa paketid Pärnumaal. Kui ilm on jahe ja vihmane, siis ööbivad paljud puhkajad spaahotellides – nii saab lõõgastavat puhkust nautida ka siis, kui ilm rannas käimist ei soosi,” lisas Ilisson-Cruz.

Kaugemad reisid ja populaarsemad suveüritused planeeritakse pikemalt ette – näiteks Saaremaa ooperipäevadele tehti esimesed broneeringud juba eelmisel aastal pärast ooperipäevade lõppu. Eestis puhkamise plaane tehakse jooksvalt – majutus Eestis ostetakse keskmiselt 26 päeva enne puhkuse algust. Kui ilmaprognoos lubab ilusat suveilma, siis suurendab see kohe ka puhkusepakettide päringute arvu ning suvel tehakse tavapärasest rohkem spontaanseid reisiostu otsuseid.

Estraveli siseturismi müügitop 2017 suvel:

1) teatripaketid
2) kontserdipaketid
3) perepaketid;
4) spaapaketid

Estravel on Eesti suurim lennuagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, mis saab järgmisel aastal 30-aastaseks. Ettevõttel on 15 bürood kuues riigis (Eesti, Läti, Leedu, Soome, Austraalia, USA), kus töötab kokku üle 200 inimese. Estraveli kontserni müügikäive eelmisel aastal oli ligi 76 miljonit eurot. Ettevõte põhineb 100% Eesti kapitalil.

Lisainfo:
Airi Ilisson-Cruz
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mob: +372 503 0329
Email: airi@estravel.ee