Karmistunud lennujulgestuskontroll Tallinna Lennujaamas

02.03.2011
Mari-Liis

Tallinna Lennujaam saatis asjaliku pöördumise, kus selgitab tagamaid, miks on viimastel nädalatel oluliselt karmistatud lennujulgestuskontrolli.

Toome selle siinkohal muutmata kujul ära ning palume klientidel meeles pidada, et aeganõudvam kontroll tingib ka selle, et lennujaamas peab olema aegsasti ja ei tasu jääda viimasele minutile.

_________________________________

Viimastel nädalatel on meieni jõudnud kaebused ja etteheited, et Tallinna lennujaama lennundusjulgestuse kontroll on muutunud karmimaks ning kohati ahistavaks.

Arusaadavalt on julgestuskontroll see, mis tekitab inimestes ebameeldivusi ning tihti ka usaldamatuse tunnet. Kahjuks on maailm meie ümber muutumas karmimaks ning lennundus üheks atraktiivsemaks sihtmärgiks organisatsioonidele, kes ei tee kompromisse eesmärgi nimel.
Lähiajaloo üks süngemaid sündmuseid, 24. jaanuaril 2011 Domodedovo lennujaamas toimunud pommiplahvatus, mille tulemusena hukkus 37 ja vigastada sai 120 inimest, näitab et turvalisusel ei ole hinda ning inimesed kes seda tagada aitavad, teevad väga tänuväärset tööd.

Eesti olles üks Euroopa Liidu liikmesriike, on võtnud eesmärgiks olla usaldusväärne partner teistele Euroopa Liidu liikmeriikidele ning tagada lennundusjulgestuse meetmete rakendamine lennujaamades ühistel alustel.
Meetmed, mida Eesti lennujaamades kasutatakse lennundusjulgestuse tagamiseks, on kokku lepitud Euroopa Parlamendi tasemel ning kohustuslikud kõikidele liikmesriikidele. Tallinna lennujaam ei ole kehtestanud rangemaid meetmeid ning nii asutusesisene, siseriiklik, kui ka rahvusvaheline järelevalve on näidanud, et me oleme olnud pigem leebemad, kui meilt oodatakse.

Lennundusjulgestuse tagamine ei ole ainult Tallinna lennujaama ülesanne, vaid meie kõigi, iga töötaja ja koostööpartneri ühine eesmärk pakkuda oma klientidele ohutut lennutransporti.

Palume suhtuda rakendatavatesse lennundusjulgestuse meetmetesse mõistvalt ning näidata lugupidamist üles nende inimeste suhtes, kelle tööks on neid meetmeid ellu viia.

Kommentaarid:

  1. Mari-Liis

    Palju kommentaare just hiljuti Tallinna Lennujaama turvakontrolli läinud inimestelt leiate siit: http://www.facebook.com/Estravel

  2. Helve Kase

    Väga ilus ja õige jutt aga paluks konkreetsust - milliste meetmetega siis tegemist on. Lendan ise pühapäeval ja seega küsimus väga aktuaalne

  3. mirjam

    Keegi ütleb ka, mis need karmimad meetmed on või peame ridade vahelt välja lugema?

  4. Leonid

    Pooldan täielikult.