Soovitused koolivaheaja reisiks

16.08.2016
Estravel

Estraveli reisikonsultandid jagavad soovitusi, millega arvestada kooliealiste lastega reisimisel ja kuhu sügisvaheajal minna.

perereis

Mida lastega puhates silmas pidada?
Et perereis oleks nauditav, tuleks mõelda mugavusele. Hästi sobivad otselennud, kuid nende valik Eestist on piiratud. Pikemate lendude puhul tasub eelistada suuremaid lennukeid, kus on rohkem ruumi ja meelelahutust lastele.
Lennupileteid ja majutust ostes tuleb arvestada, et paljudel juhtudel on laste hind täiskasvanutega võrdväärne.
Majutust valides tasub uurida peretubade võimalusi. Lastega peredele sobivad hotellid, kus on eraldi lastebassein või mängutuba väiksematele ning pakutakse eraldi lasteprogrammi. Perepuhkuseks sobib hästi ka villa ehk rendimaja, mis on enamasti soodsama hinnaga kui hotell.

Kui pikale reisile minna?
Lähemate sihtkohtade puhul piisab nädalast, kaugemale lennates kahest nädalast. Kuna koju naasmine on laste jaoks väsitav, võiks jääda taastumisaega enne kooli.

Kas valida buss, laev või lennuk?
Esimesteks reisideks sobivad hästi lühemad lennud või laevareisid. Laevas saavad lapsed vabalt ringi liikuda ja koolivaheaegadel pakutakse laevades lastele eraldi meelelahutusprogrammi.
Väga mugav on reisides lähtuda vaid oma pere vajadustest ja valida endale sobiv tempo. Seetõttu soovitaks rentida kohapeal ringiliikumiseks auto.

Millest lastega reisimisel hoiduda ja miks?
Sihtkohavalik tuleb teha oma perest ja lastest lähtuvalt – kas eelistatakse olla ühe koha peal või sobib lastele seiklemine ja tihe programm. Lastega reisides tasuks planeerida veidi vähem tegevusi, et jääks aega ka rahulikuks puhkamiseks ja mängimiseks ning saaks teha spontaanseid plaane vastavalt ilmale ja tujule. Aga reisile minnakse ju ikka kohapealse eluga tutvuma, seetõttu ei tasu vaid hotellis tervet puhkust veeta.
Bussireisid ja pakettreiside ekskursioonid võivad olla keerukad variandid, kuna programm on kõigile ühine.
Kindlasti tuleb reisile minnes mõelda ka turvalisusele: valida rahulikumad sihtkohad, järgida tervisenõudeid ning välisministeeriumi soovitusi ohutuks reisimiseks.

Kas kindlustus on vajalik?
Lastega reisides tuleks tingimata kindlustus teha. Lisaks tervise- ja pagasikindlustusele soovitame reisitõrkekindlustust, mis katab reisikulud juhul, kui näiteks ühe pereliikme haigestumise tõttu tuleb reis ära jätta või edasi lükata.
Laste reisikindlustus võib aga olla täiskasvanutest kallimgi, kuna haigestumist tuleb laste puhul sagedamini ette.
Reisikindlustuse saab vormistada oma reisikonsultandi kaudu ning see tuleks osta kohe reisi broneerides, sest siis hakkab ka reisitõrge koheselt kehtima.

Miks kasutada reisikonsultandi abi?
Reisikonsultant aitab leida perele sobiva sihtkoha ja reisivõimalused, et ise ei peaks puhkuse planeerimisele liiga palju aega kulutama. Samuti on reisibüroodel ligipääs eripakkumistele, mis aitavad reisi hinnas säästa.

Millal peaks reisi planeerima hakkama?
Mida varem reis broneerida, seda soodsamad on hinnad. Koolivaheaja reise ostetakse keskmiselt pool aastat ette ja varemgi. Eesti-siseseid pakkumisi tuleks vaadata kuu-poolteist enne koolivaheaega. Vahetult enne koolivaheaja algust ei pruugi enam näiteks spaahotellides kohti jaguda.
Kellel võimalik, soovitame reisimiseks koolivaheajaperioodi vältida, sest siis on hinnad kallimad ja valik väiksem, kuna paljud sihtkohad on pikalt ette broneeritud. Samal ajal on koolivaheaeg paljudes Euroopa riikides, mistõttu on nõudlus tavapärasest suurem.
Kui õnnestub valida puhkamiseks muu aeg, siis aastaringselt sobivad lastega peredele väga hästi Põhja-Ameerika, aga ka Araabia Ühendemiraatide ja Kagu-Aasia sihtkohad.

Kuhu minna lastega puhkama sügisesel koolivaheajal?
Eelistatuimad on reisid Lõuna-Euroopasse ja spaapuhkused sügiseses Eestis.
Head paigad lastega puhkamiseks on nt Kreeka saared, Horvaatia, Portugal jt Vahemere-äärsed sihtkohad, kus on oktoobris veel mõnusalt soe. Seal leidub veekeskusi, rahvus- ja teemaparke ning ilusaid randu.

Kommentaarid: