Linnateater Ameerikas: reisimuljed vol2

19.05.2017
Estravel

Aprillis käis Tallinna Linnateatri esindus teisel pool maakera, et tutvustada üht killukest Eesti teatrist lavastusega „Kes kardab Virginia Woolfi?“ ja teha ühtlasi tutvust ka Ameerika Ühendriikidega.

Linnateatri kollektiiv Tallinna lennujaamas Ameerika reisi eel. Foto: Siim Vahur

Ringreisi käigus toimus kaks etendust: neist esimene New Yorgi Eesti Majas ning teine Eesti saatkonnas Washingtonis.

Trupp Eesti saatkonnas Washingtonis pärast „Kes kardab Virginia Woolfi?“ etendust koos lavastaja Mladen Kiselovi lähedaste ja sõpradega. Foto: Ly Mälter

Lavastus võeti mõlemas mängupaigas soojalt vastu, eriti sooja vastuvõtuga kostitas teatraale aga kevadiselt soe ja päikesepaisteline ilm. Ringreisi käigus jõudsid Linnateatri inimesed ka mõlemas suurlinnas mõnusalt ringi vaadata.

Linnateatri trupi muljed ja soovitused

Oma reisimuljeid jagavad Linnateatri teenindusjuht Ly Mälter ja inspitsient Ave Kaing-Kaabel.

Ave: Nii New York kui Washington jätsid täiesti kustumatu mulje. New Yorgis Manhattanil tasub kindlasti käia jala, et näeks võimalikult palju. Soovitan käia Brodwayl teatris – kindel elamus garateeritud. Lähedale jääb ka imeline Central Park, kus saab jalgu puhata ja loodust nautida.

New York ja High Lane. Foto: Ly Mälter

Ly: High Line on kõrgele vanale raudteetammile rajatud põõsaste ja lillede ning istumiskohtadega jalutusala. Üks rahulik koht keset suurlinna liiklusmöllu, mis jalge alt läbi tormab.

IMG_20170413_194130

Argo Aadli sünnipäevatort. Foto: Ly Mälter

Ly: Lisaks muule sattus reisi ajale ka trupiliikme Argo Aadli sünnipäev. Järgmisel päeval külastasimegi tordil kujutatud Kapitooliumi hoonet Washingtonis, kus käivad koos nii USA Senat kui ka Esindajatekoda.

Washingtoni metrooliinid. Foto: Ly Mälter

Ly: Washingtonis oli väga lihtne ja kõige kiirem viis liikuda metrooga.

Ave: Washingtonis soovitan külastada Kennedy Centerit. Kord päevas on seal tasuta kontsert. Muuseumis jalutades ja eksponaatidega tutvust tehes sain esimest korda aru, miks on igas saalis valvurid: täiesti instinktiivselt tekkis kange tahtmine kõike käega katsuda veendumaks, kas kõik see, mida ma näen, on ikka päris. Ja mida kõike seal ei olnud! Van Gogh, Picasso jne…

Abraham Lincolni kuju juures trepil istuda ja mõelda – üks imelisemaid hetki reisi jooksul! Foto: Ave Kaing-Kaabel

Ave: Leidsin endale lemmikkoha! Kui Abraham Lincolni kuju juures trepil korraks istuda, tuleb sisse imeline rahu ja tekib tahtmine elu üle järele mõelda ja ka unistada. Soovin, et mu unistused täituks ja ma sinna tagasi saaks minna. Nii palju sai küll nähtud, ent nii palju oleks veel vaadata!

Vaata ka:

Linnateater Ameerikas: reisimuljed vol1

Kommentaarid: