Miks sõita Itaaliasse sügisel?

12.08.2011
Eliine Rannajõe

Sügis on Itaaliasse reisimiseks väga hea aeg. Turiste jääb aina vähemaks ning temperatuuridega koos langevad ka majutuse ja lennupiletite hinnad. Siit leiad mõne hea põhjuse, miks sõita Itaaliasse just sügisel.

6 põhjust, miks sõita Itaaliasse sügisel

  1. Odavamad lennu- ning majutuse hinnad
  2. Maitsvad sügisandidest toidud
  3. Võimalus osaleda sügisestel festivalidel ning kultuuriüritustel
  4. Mahedam temperatuur ringi rändamiseks
  5. Vaatamisväärsuste juures on vähem trügimist
  6. Kaunis sügiskuldne maastik

Itaalia sügisilmad on mõnusalt päikeselised
Varajane sügis on Vahemere ääres mõnusalt soe, septembrit võib veel julgelt suvekuuks pidada. Vaikselt aga hakkab siingi jahedamaks kiskuma. Oktoobris on hommikud ja õhtud juba üpris karged, kuid päevad seevastu päikselised ja soojad. Isegi novembrivihmade vahele mahub üksjagu päikselisi päevi.

Sügisel algab Itaalias pidude ja kultuurihooaeg
Tõmbenumbriteks pidustuste seas on pühakutepäev  1. novembril, paljud muusikafestivalid ning toidufestivalid, kus pakutakse trühvleid, kastaneid, seeni, šokolaadi, viinamarju ja loomulikult veini. Hoogu kogub ka ooperi- ning teatrihooaeg.

Vaatamisväärsuste juures on vaikne ja lahe
Vaikselt hämarduvad sügisõhtud lasevad pikemalt nautida linnatulede sära. Paljud paigad valgustavad ajaloolisi monumente, mis pakuvad jalutajatele kaunist ja romantilist vaatepilti. Enamasti turistide arv kõikjal väheneb, kuid näiteks Rooma ja Firenze on septembris ning oktoobris väga populaarsed. Paljude muuseumide ja vaatamisväärsuste lahtiolekuajad lühenevad, mõned jäävad avatuks ainult nädalavahetustel.

Itaalia köök on tulvil värskeid maitseid
Kui armastad söögielamusi, on sügis parim aeg Itaaliat külastada. Mis võiks olla parem ja eksootilisem kui värsked trühvlid? Külasta trühvlilaata või naudi lihtsalt lõhna, mis läbi õhu tungib. Sügisel on külluses ka palju teisi värskeid seeni, nii et restoranimenüüdesse ilmuvad sageli uued seeneroad. Peale selle pakub sügis võimalust ka oliivi- ja viinamarjakoristust jälgida.

Reisipauna paki hoolega!
Sügisilmad on ettearvamatud. Seetõttu tasuks sügisel Itaaliasse sõites kaasa pakkida riideid, mida saaks mitme kihina kanda. Kindlasti pista kohvrisse mugav sviiter, vihmajope, vett taluvad jalanõud ning vastupidav vihmavari.

Vaata siit originaalartiklit.
Reisivihje: vaata ka villapakkumisi sügisesse Itaaliasse.

Kommentaarid: