Minu Santorini pulm

08.05.2012
Svea Lillepalu

Päris tihti kuuleme klientidelt palveid, et korraldaksime neile meeldejääva pulmareisi. Meie reisikonsultandi assistent Kristina Aasanurm ütles oma jah-sõna imelisel Santorini saarel Kreekas. Meil on hea meel, et ta on oma kogemused kirja pannud. Lugege ja ehk saate teiegi siit Oma Kõige Kaunimaks Päevaks midagi kõrva taha panna!

Santorini pulmadBroneerisin pulmareisi aegsasti ette – abiellusime septembris, broneeringu tegin juba veebruaris. Viibisime Santorinil kokku nädal aega, kuid tahtsime kindlasti abielluda just kindlal päeval, ajal ja kohas. Santorinil toimub väga palju pulmi ning on palju kohalikke pulmakorraldajaid, mistõttu võib juhtuda, et soovitud aeg ja koht on juba broneeritud.

Meie tahtsime sellest nädalast võtta enda jaoks kõik, otsustasime kogu paberimajanduse läbi teha Eestis ning Santorinil korraldada ainult vannete tseremoonia. See ei jäänud päris pulmale mitte millegi poolest alla. Enda ja tunnistajate allkirjad pidime ikka andma, lihtsalt need olid natukene n-ö vabamad paberid, millega ei pidanud kuskil büroos käima. Kergem, lihtsam ja odavam ka.

Pulmareisil olid kaasas ka sõbrad, seega kaht tunnistajat meil tseremooniale vaja ei olnud. Kuna pulmas olid omaenda best man ja maid of honor, oli kogu õhkkond palju intiimsem – meid ümbritsesid omad rõõmust nutvad näod!

Santorini pulmadPulmapaigaks valisime Saint Irene’i kabeli äärse koha ja seda eelkõige sellepärast, et taustal oli sinine meri ja väikesed saared, ümber lumivalged hooned ning koht võimaldas teha palju erinevaid pilte. Kindlasti soovitan kasutada fotograafiteenust rohkem kui lihtsalt tseremoonia ajal ning vahetult pärast seda. Me võtsime paaritunnise photoshoot’i ka ümber saare ning pildid tulid hingematvalt ilusad – Santorini pakub tõeliselt palju valikuid!

Lisaks soovitan kindlasti tellida pulmavideo. Erinevad pulmakorraldajad teevad neid ilmselt erinevalt, aga põhimõtteliselt jääb videole ilus ümbrus ja kogu tseremoonia. Mälestus kogu eluks ning toob kõik emotsioonid palju tugevamalt esile.

Pruudil ja ka peigmehel soovitan kindlasti paksu kihi puudrit näkku panna (pikk päev ning tugev päike panevad ju ilma kaitseta näo läikima). Puudri all võiks olla tugeva UV-kaitsega kreem (25–30 kindlasti). Riietuse puhul tuleks arvestada u 30-kraadise soojaga terve päev.

Kindlasti soovitan tellida ka pudelit šampanjat kohe pärast tseremoonia lõppu. Väga tõenäoliselt on tseremoonia koht väga kaunis ja just seal on kohal professionaalne fotograaf, nii et kui soovite tõeliselt pidulikke fotosid, tehke need koos kihiseva joogiga. Meie viskasime samas paigas ka sõbradele pulmakimbu ning tõmbasime sukapaela ka sealsamas ära… :) Tagasi vaadates olen kindel, et õhtul restoranis poleks pooltki nii häid pilte tulnud.

Tseremoonia algusesse võiks lasta mängima ka ühe laulu (saabumisel), hiljem meenub selle lauluga alati see päev. Meil mängis näiteks Bruno Mars „Just the way you are”.

Santorini pulmadPärast tseremooniat toimuvaks pulmapeoks restorani valides soovitan otsida võimalikult privaatse paiga ning pigem kulutada rohkem kui kokku hoida. Külalistega ürituse puhul loovad mõnusama meeleolu oma valitud muusika ning pulmaisa, kes õhtut läbi viib. Meie puhul kandsid selle osa eest hoolt meie sõbrad ise.

Suhtlemist pulmakorraldajaga kartma ei pea. Kogu tiim oli väga sõbralik ja abivalmis. Minu selle päeva ainus „mure” oli olla õnnelik ja rahulik ning nautida iga sekundit. Kuna peigmees ootas mind tseremoonia kohal ees, siis viis pulmakorraldaja, kes mulle ja mu sõbrannale hotelli autoga järgi tuli ning kimbu tõi, meid enne tseremooniat juba väikesele pildistamisele. Tegu oli kogenud pulmakorraldajaga, kes oskas igasugu närvitsemise hoobilt kustutada.

Igatahes üks mis kindel – Santorinil vähemalt ilma pärast muret tundma ei pea. Ja üks viimane näpunäide veel – ainult palun mitte pulmapäeval päikeseprille kanda! :)

Kui soovid välismaal abiellumise kohta rohkem teada, kirjuta meile pulmad@estravel.ee. Kristina ja teised meie pulmareisikonsultandid vastavad kõigile Su küsimustele ning aitavad korraldada unelmate pulmareisi, mis jääb meelde elu lõpuni.

Kommentaarid:

  1. Svea

    Tere, Alyona! Tseremoonia toimub tavaliselt inglise keeles. Päikest! Svea

  2. Alyona

    Tervist! Mis keeles toimub tseremoonia`?

  3. Svea

    Tere, Katrin! Kogu pulmareisi ja -tseremoonia maksumus välisriigis oleneb suuresti tellitud teenustest - kas soovitakse vaid väikest ja lühikest tseremooniat või pigem pikka, kust ei puudu ka pulmatordid, fotograafid ja šampusepudelid. Samuti mängib rolli ka tseremoonia toimumisaeg ja sihtkoht. Üldjuhul soovitame kõikidel paaridel arvestada vähemalt 3000 - 3500 euroga kahe inimese peale. Kui sooviksid veel detailsemat infot ja võib-olla ka pakkumist, siis ole hea ja kirjuta meile aadressil estravel@estravel.ee ning meie pulmaspetsialistid vastavad Sulle :) Päikest! Svea

  4. Katrin

    Tere. Lugesin teie postitust "Minu Santorini pulm" ja tekkis huvi, palju selline teenus maksta võiks? Palju raha kulus kõige peale? Päikest, Katrin