Nordic Aviation Group alustab otseühenduste pakkumist Tallinnast

09.11.2015
estravel

Nordic Aviation Group alustab koostöös viie Euroopa lennufirmaga otseühenduste pakkumist Tallinnast.

Eesti Vabariigi Valitsuse otsusega asutatud ja sajaprotsendiliselt riigile kuuluv lennufirma Nordic Aviation Group alustab koostöös viie Euroopa lennundusettevõttega reisijate teenindamist alates 8. novembrist 2015. Seejuures on liinivõrk ja graafik võimalikult sarnased sellele, millega Eesti rahvas siiani arvestanud on.

Nordic Aviation Group on hetkel vaid lendude tellijaks, sest ettevõttel ei ole veel oma lennukeid ega meeskondi.  Lende teostatakse koostöös lennufirmadega BMI, InterSky, NextJet ja Carpatair, kellelt on renditud lennukipark, ning Adria Airways, kelle poolt on lennuettevõtja sertifikaat, kommertsplatvorm ja piletimüügisüsteem. Seetõttu kehtivad Nordic Aviation Group lendudel esialgu Adria Airways reeglid.

Nordic Aviation Group nõukogu esimehe Peeter Tohveri sõnul tuleb rõhutada, et Nordic Aviation Group  on iseseisev ettevõte, mis ei ole Estonian Airi õigusjärglane. „Euroopa Liidu reeglid on väga karmid, mistõttu alustame täiesti puhtalt lehelt ja uue meeskonnaga. Valitsus on pannud loodud ettevõttele ülesandeks lendude jätkamise võrreldavas mahus eelmise operaatoriga ja selleks on kaasatud meie hinnangul  võimekas meeskond, kes on teinud selle nimel väga tõsist tööd ning oleme täna reisijate teenindamiseks valmis,“ sõnas Tohver.

Nordic Aviation Group juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul pöörab ettevõte algusest peale oma näo kohaliku kliendi poole. „Me soovime, et Eestimaa inimesed saaksid lennata Tallinnast kõikidesse lähipiirkonna olulistesse keskustesse ja minimaalne positsioon, millest me täna lähtume, on Estoniani Airi liinivõrgustiku tasemel opereerimine, välja arvatud Peterburi ja Moskva suund, sest Venemaale lendamiseks on vaja sisse viia korrektiivid kahepoolsetesse lepingutesse. Nordic Aviationi peamine eesmärk on Eesti kliendi rahulolu ja me pöördume käesolevaga kõigi Eestimaa elanike poole palvega, et alustavale ettevõttele antaks võimalus end tõestada,“ ütles Sakkov. „Praegune olukord on vaheetapp. Aja jooksul arendatakse Nordic Aviationi tegevuse baasilt välja uue brändiga meie oma uus rahvuslik lennundusettevõte, mida loodame tutvustada enne järgmist suve. Töötame selle nimel, et luua maailma parima tootega maailma parim lennufirma,“ sõnas Sakkov.

Nordic Aviation Group on asutatud 25. septembril 2015. Ettevõtte juhatuse liikmed on Jaan Tamm, Ahto Pärl ning Erik Sakkov. Nõukogusse kuuluvad Peeter Tohver, Katrin Rasmann, Toomas Haidak ja Toomas Uibo.

Kommentaarid: