Olümpiale on müügil veel üksikud piletid

06.07.2016

Kuu aja pärast algavatele XXXI suveolümpiamängudele Rio de Janeirosse sõidavad sportlastele kaasa elama 40 Eesti spordifänni. Estravelis on müügil viimased piletid OM võistlustele ja lõputseremooniale.

Olümpiamängude pileteid müüb Eestis ainsana EOK ametlik reisipartner Estravel. “Kokku oli meil Rio olümpiamängudele müügil 650 piletit 14 erinevale spordialale ning enamik neist müüdi kiiresti välja. Saadaval on veel viimased piletid kergejõustiku, korvpalli, vehklemise, golfi ja tennise võistlustele ning olümpiamängude lõputseremooniale,” kommenteeris Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz.

Kõige enam soovivad Eesti turistid minna vaatama neid võistluseid, kus osalevad Eesti sportlased. Tänaseks on olümpiamängude osavõtunormi täitnud 42 Eesti sportlast 11 erinevalt spordialalt. Lisaks osteti pileteid ava- ja lõputseremooniatele ning aladele, mis pakuvad võimalust näha maailma tippsportlasi. “Suurim huvi on olnud kergejõustiku, vehklemise, Kreeka-Rooma maadluse, sõudmise, tõstmise ja rannavõrkpalli võistluste vastu. Uue alana olümpiamängudel pakub huvi golf, läbi aegade populaarsed on korvpalli, tennise ja jalgpalli võistlused,” lisas Ilisson-Cruz.

5.-21. augustini toimuval olümpial võistlevad 207 riigi sportlased, kellest 8255 on kinnitatud, kuid eeldatakse 10 500 sportlase osavõttu 28 erineval spordialal. Tegemist on esimeste Lõuna-Ameerikas toimuvate olümpiamängudega.

Olümpia toimub Rio de Janeiros neljas erinevas linnaosas. Barra linnaosas leiavad aset tennise, korvpalli, vehklemise, ujumise, judo, maadluse ja trekisõidu võistlused. Deodoros toimuvad rugbi, laskmise, ratsutamise, maahoki ja märgirattasõidu võistlused ning korvpalli eelringid. Maracanas näeb kergejõustikku, võrkpalli, vibulaskmist ja veepalli. OM ava- ja lõputseremoonia toimub Maracana jalgpallistaadionil. Copacabana linnaosas toimuvad rannavõrkpall, jalgratta maanteesõit, aerutamine, kanuusõit ja purjetamine. Jalgpalli OM mängud toimuvad lisaks Riole ka Salvadoris, Brasilias, Belo Horizontes ja Sao Paulos.

Augustikuus on Lõuna-Ameerikas talv ehk temperatuurid jäävad võistluspaikades tavaliselt 18-26 soojakraadi vahele. Brasiiliasse sõitvad spordi- ja reisihuvilised plaanivad ka kohapeal ringi vaadata – peamiselt külastatakse Rio vaatamisväärsuseid, mõned reisijad plaanivad käia ka Iguazu rahvuspargis või Amazonase piirkonnas. Kuna Rios on olümpiaperioodil tavapärasest oluliselt rohkem turiste, siis on reisijatel soovitatav varuda lisaaega nii võistluspaikadesse sõitmisel kui ka vaatamisväärsuste külastamisel.

Estravel on Eesti ja Baltimaade suurim ja vanim lennuagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, mis on tegutsenud juba 28 aastat. Estravel on Eesti Olümpiakoondise reisipartner ja ametlik piletimüüja 2009. aastast alates.

Kontakt:

Janika Ritson
Estraveli pressiesindaja
tel 5666 1528
janika.ritson@estravel.ee