Pariisi tasuta vaatamisväärsused

07.12.2011
Svea Lillepalu

Linn täis romantikat, armastust, kõrgmoodi, kultuuri ja tasuta vaatamisväärsusi – see saab olla ainult Pariis. Kui tavaliselt on muuseumipiletid päris krõbeda hinnaga ning õhtu restoranis neelab pangakontolt kolmekohalise summa, siis tegelikult võib Pariisis aega viita ka kaks kätt taskus. Meie parim sõber reisiportaal Lonely Planet on kokku pannud nimekirja, kust leiad Pariisi 20 tasuta vaatamisväärsust. Siin on mõningad välja nopitud maiuspalad.

Cathédrale de Notre Dame de Paris ehk Jumalaema kirik

See Pariisi üks ikoonidest on kohustuslik igale linna külastajale. Üle 200 aasta ehitatud kirik on maailmaklassiline näide gooti arhitektuurist ja on enamikule inimestele tuntud Victor Hugo samanimelisest romaanist.

Le Marché aux Puces de St-Ouen ehk St-Oueni kirbuturg

Pariisi butiikide ja poodide vaateakende silmitsemine on omaette kogemus ja mingil määral lausa kohustuslik. Seda sporti tasub harrastada just St-Oueni kirbuturul, kus kujutlusvõime kaotab kõik piirid. Karunahast vaibad, antiikmustriga tapeedid ja palju muud pudi-padi teevad sellest paigast ühe suure aardelaeka. Ainuke asi, mis sellel turul kohati maa peale tagasi toob, on toodete hinnasildid.

Pere Lachaise’i surnuaed

Üks Pariisi kummituslikemaid kohti on viimaseks puhkepaigaks sellistele kirjanduslikele geeniustele nagu Proust, Balzac ja Oscar Wilde. Surnuaial asub ka Jim Morrisoni haud, mis on pidevalt kaetud sigarettide, alkoholipudelite ja lillepärgadega, mille on sinna toonud nn rocki-palverändurid.

Marché d’Aligre turg

Naudi prantsuse köögi parimaid palasid. Mägede viisi juustu, professionaalsed lihunikud ja õitemerre uppunud lilleletid. Naudi klaasike parimat Bordeaux’ veini ja tee oma käed jahuseks äsja valminud baguette’idega.

Arénes de Lutéce ehk Lutéce amfiteater

Pariisi ladina kvartalis asub üks Rooma impeeriumi aegu meenutav arhitektuurimälestisi. Juba 1. a eKr ehitatud amfiteater on arvatavasti pikim amfiteater, mis eales ehitatud on. Tänasel päeval ei kasutata areeni enam küll gladiaatorite võitlusteks, kuid selle eest on see ideaalne paik pétanque’i mängimiseks.

Hea teada!

Iga kuu esimesel pühapäeval on Pariisis muuseumide päev, mis tähendab, et paljusid linna kuulsamaid muuseume saab külastama minna tasuta. Ainuke asi, mida sellel päeval varuma peab, on aeg, sest seda imelist võimalust kasutavad ära väga paljud kultuurihuvilised.

Kas oled käinud selles igavese armastuse ja kõrgkultuuri linnas? Millised vaatamisväärsused ja paigad ei puudu mitte kunagi Sinu reisikavast?

Kommentaarid: