Rongiga Austraaliat avastama?!

10.10.2012
Svea Lillepalu

Austraalia on samal ajal nii riik, saar kui ka kontinent. Eelkõige tulevad sellest mõeldes silme ette koaalad ja kängurud, kuid tegelikult on Austraalial pakkuda veel palju muudki. Et lennupiletid on kallid ja sageli nii kaugele sõita ei jõua, pakume Sulle midagi, mis lubab ühte reisi mahutada maksimaalselt palju elamusi. Lubage tutvustada – Austraalia rongipassid!

Ausrail Pass annab Sulle õiguse sõita peaaegu ükskõik kust kuhu. Näiteks ristipõiki Perthist Sydneysse või teistpidi põiki Melbourne’ist Darwinisse. Passid kehtivad 3 kuni 6 kuud ega sisalda istekoha broneeringuid, need peab soovi korral kindlasti ette broneerima. Passil on siiski ka mõningad rongid, mille peal see ei kehti, ning nendeks on:

  • Queensland Rail Citytrain
  • The Savannahlander
  • Kuranda Scenic Railway
  • Sydney CityRail
  • Gulflander

Kolm kuud kehtiva passi hind täiskasvanule algab 527 € ning kuuekuulise passi hind 721 €.

East Coast Discovery Pass kehtib kuus kuud, ühel suunal ning vaid valitud linnade vahel. Valikus on neli linna – Brisbane, Sydney, Melbourne ja Cairns. See rongipass annab Sulle võimaluse avastada Austraalia idaranniku võlusid ja randu, sest just see piirkond on tuntud valgete rannaliivade ja päevitunud surfarite poolest. Näiteks Melbourne’i ja Sydney vahelise rongipassi hind täiskasvanule algab 95 €, Cairnsi ja Melbourne’i vaheline 329 € ning Sydney ja Brisbane’i vaheline 95 €. Piletihind ei sisalda istekoha broneeringut.

Rail Explorer Pass koondab enda alla Austraalia populaarseimad rongiteed, milleks on sõidud Sydney ja Perthi, Melbourne’i ja Adelaide ning Adelaide’i ja Darwini vahel. Ka see rongipass kehtib kuni kuus kuud ning ei sisalda istekoha broneeringut. Kolmekuulise rongipassi hind täiskasvanule algab 328 € ning kuuekuulise passi hind 430 €.

Tegelikult leiab Estraveli koostööpartneri nimistust veel mitmeid Austraalia rongipasse, mille marsruudid kattuvad suuresti ülaltoodutega, kuid on näiteks lühemad ja ei sisalda rongiteid sisemaale. Ära tuleb mainida ka see, et passid tuleb kindlasti piisava varuga ette osta, sest nende tellimine võtab paar päeva aega.

Rongiga ringi rallimine ei ole sugugi ajast ja arust tegevus, vaid tuleb vaikselt “moodi tagasi”. Võib öelda ka, et rongisõit on ajavõit :) Mida Sina sellisest mõttest arvad?

Kommentaarid: