Siseturismi hitid on kultuuriürituste ja aktiivse puhkuse paketid

20.07.2016

Eesti suurim reisibüroo Estravel avaldas statistika selle kohta, millised on populaarseimad puhkuse veetmise viisid Eestis ja naaberriikides Lätis ja Leedus. Juba teist aastat järjest ostetakse enim kultuuripakette ning uueks trendiks on aktiivse puhkuse paketid, nagu näiteks majutusega kombineeritud rahvaspordiüritused, jahirent ning kanuu- ja süstasõidud.

“Kuigi tänavuse suve ilmad on heitlikud, ei lase meie puhkajad end sellest segada, vaid eelistavad osta pakette, kus on kokku pandud meelelahutus või aktiivne tegevus koos heal tasemel majutusega. Juba teist aastat järjest on populaarseimad kultuuripaketid, näiteks Laitse, Kõue ja Vihula mõisa teatri- ja kontserdipaketid koos majutuse ja kaasnevate teenustega,” tõdes Estraveli Balti tootesuuna direktor Malle Pottsepp. “Hetkel on kultuurihuviliste eestlaste jaoks üks populaarseimaid kultuuripakette Saaremaal. Järgmisel nädalavahetusel toimub seal Saaremaa ooperipäevade kulminatsiooniks kujunenud suur ooperigala, kuhu on täna saadaval veel vaid loetud piletid ja majutuskohad.”

 

Lühemaid puhkusi meeldib eestlastele veeta spaades ja Estravelist ollakse harjunud soodsaid spaapakette ostma aastaringselt. “Suvise eripärana ollakse nõus läbima pikemaid vahemaid – näiteks külastatakse Ida-Virumaa ning naaberriikide Läti ja Leedu spaasid,” lisas Pottsepp. Kvaliteetseid ning peredele sobivaid pakette pakuvad näiteks Nooruse spaa Ida-Virumaal, Jurmala spaa Lätis ning Druskininkai spaa Leedus.

 

Lisaks spaapuhkusele on perede hulgas jätkuvalt väga populaarne kolmandat hooaega avatud Lottemaa, mille külastusega kaasneb sageli puhkus ja majutus Pärnus. Üks populaarsemaid perepakette asub Saaremaal, nimelt meeldib eestlastele puhata Suure Töllu puhkekülas. “See mönus koht asub Kuivastu – Kuressaare maantee ääres, möni kilomeeter enne Kuressaarde jöudmist vasakul,” ütlevad  puhkeküla rajanud saarlased ise.

 

Tänavuseks trendiks on aktiivse puhkuse populaarsuse kasv – näiteks on välja müüdud Rakvere ööjooksu paketid, populaarsed on ka kanuu- ja süstasõidud ning jahirent. Järjest rohkem küsitakse reisibüroost ka spetsiifiliste huvialadega seotud pakette, näiteks pakub Estravel rahvusparkides linnu- või hülgevaatlusi.


Estraveli siseturismi müügitop 2016:

1) kultuuripaketid;

2) spaapuhkus;

3) perepaketid;

4) aktiivne puhkus ja spordipaketid.

 

AS Estravel on Baltimaade suurim ja vanim lennuagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, mis kuulub sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile. Ettevõttel on kaheksa esindust kuues Eesti linnas, 24/7 töötav tellimiskeskus Tartus, filiaal Lätis ning tütarfirmad Leedus ja Austraalias. Estravel on siseturismi pakette müünud juba 28 aastat.

 

Kontakt:

Janika Ritson
Estraveli pressiesindaja
tel 5666 1528
janika.ritson@estravel.ee