Estravel avaldab talvereiside TOP 10

22.12.2016

Eesti suurim lennuagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo Estravel avaldab igal hooajal Eesti klientide populaarsemate reisisihtkohtade edetabeli. Talvekuudel (detsembrist veebruarini) külastavad eestlased kõige enam naaberriiki Soomet. Populaarsed on ka reisid päikeselistesse sihtkohtadesse.

Talvehooaja reisisihtkohtade TOP 10:
1) Soome
2) Hispaania
3) Tai
4) USA
5) Araabia Ühendemiraadid
6) Egiptus
7) Saksamaa
8) Rootsi
9) Venemaa
10) Kuuba

Võrreldes möödunud aastaga ei ole populaarsemate talvesihtkohtade osas suuri muudatusi toimunud. Ka eelmisel talveperioodil oli Soome kõige külastatavamaks sihtkohaks.

Keskmiselt 80% puhkusereisijatest sõidavad talvehooajal soojadesse sihtkohtadesse ja 20% suusapuhkusele. Päikesereiside sihtkohtadest on populaarseimad Kanaari saared, Tai ja Dubai. Suusareisidele sõidetakse kõige enam Soome, Saksamaale ja Austriasse.

Lennupileteid ja hotellimajutust ostetakse sel talvel kõige enam Taisse, USA-sse ja Soome. Pakettreiside sihtkohtadest on populaarseimad Hispaania (Kanaari saared), Egiptus ja Tai.

Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz toob välja kaks uut trendi tänavusel talvehooajal:

1. Kanaari saared on juba aastaid üheks eestlaste talvepuhkuse lemmiksihtkohaks, kuid tänavu külastavad paljud reisijad uusi saari. Varasematel aastatel külastati seitsmest Kanaari saarest peamiselt Tenerifet ja Gran Canariat. Tenerife on populaarseim valik ka käesoleval talvehooajal, kuid sellele järgnevad surfarite lemmikuks kujunenud Lanzarote ja valgete liivarandade poolest tuntud Fuerteventura – saared, mida enamik Eesti reisijatest sõidab esmakordselt avastama.

2. Kasvanud on kruiisituristide arv ja sihtkohtade valik. Populaarseimateks kruiiside alguspunktideks on USA idaranniku osariigid ja Dubai. Põnevamatest sihtpunktidest, kust Eesti inimesed sel talvel kruiisile lähevad, võib nimetada näiteks Austraaliat, Argentinat ja Tšiilit.

Estravel AS on Eesti ja Baltimaade suurim reisiagentuur, mis on turismiturul tegutsenud juba 28 aastat. Estravel kuulub sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile. Erakliendid ostavad Estravelist kõige enam lennupileteid ja hotellimajutust eraldi. Reisipaketid moodustavad Estraveli kogumüügist kümnendiku.

Kontakt:
Janika Ritson
Estraveli pressiesindaja
tel 5666 1528
janika.ritson@estravel.ee