Tasuta vaatamisväärsused Londonis

01.06.2011
Svea Lillepalu

Oh London… Mary Poppins, kellaviietee  ja fish&chips. Need on vaid paar iseloomulikku sõna selle suurlinna kohta.

Peale selle kõige on London tuntud ka keskmisest kõrgema hinnaklassi poolest. Õhtusöök restoranis, õlleklaas baaris või öö kesklinna hotellis ei pruugi alati soodsaima hinnaga sülle kukkuda. Kui reisipisik tõmbab ikka prints Harry, Big Beni ja kahekorruseliste busside poole, aga reisi eelarve võiks jääda mõistlikuks, vaata siit nimekirja Londoni vaatamisväärsustest, mis on  TASUTA!Jolly good!“ ütleks selle peale:)

Borough Market on tegutsenud juba 13. sajandist peale. Ükskõik, kas otsid midagi näksimiseks, õhtuseks toiduvalmistamiseks või soovid lihtsalt silma peale visata – külastamist väärt on see igatahes. See on üks populaarsemaid nn vaatamisväärsususi Thamesi jõe lõunakaldal. Turg on avatud neljapäevast laupäevani.

Briti muuseum, üks nii Londoni kui ka maailma tuntuimaid muuseume, on külastajatele tasuta. Välja on pandud esemeid peaaegu igast maailmajaost ja ajastust. Mustmiljon eksponaati ootavad huvilisi iga päev kella 10st hommikul poole 6ni õhtul.

National Gallery on järgmine pärl Londoni vaatamisväärsuste nimekirjas, mida võid nautida tasuta. Muuseumis on üle 2000 Lääne-Euroopa kunstniku töö kuni 1900. aastate alguseni. Tähtis ei ole mitte tööde kvantiteet, vaid hoopis kvaliteet. Selles teeb National Gallery silmad ette igale muuseumile ükskõik millises maailma otsas. Laske silmadel puhata näiteks Van Goghi, Michelangelo, Leonardo da Vinci ja Renoir’ maalidel.

Tasuta muuseumide nimekiri on tegelikult veelgi pikem. Sinna kuuluvad paljude seas veel Tate Modern, Tate Britain, teadusmuuseum, loodusmuuseum, Victoria ja Alberti muuseum ja riiklik portreemuuseum.

Da Vinci koodi fännid peaksid kindlasti külastama Temple’i kirikut. 12. sajandist pärinev kirik tuleb kindlasti kõikidele ette “Da Vinci koodi” filmist, kus toimus üks põnevamaid stseene.

Heaks juhuks tasub mainida, et siin toodud muuseumides on üldjuhul tasuta vaid püsiväljapanekud. Külalisnäituste nautimiseks peab võib-olla natukene kukrut kergendama. Aga kuna tegu on tõeliselt suurte muuseumidega, on ka püsiväljapanekud väga huvitavad.

Põhimõtteliselt leiab Londonist nii palju tasuta atraktsioone, et nendega võib täita terve eluaja. Millised on Sinu lemmikvaatamisväärsused Londonis, olgu siis tasuta või tasulised?

Loe originaalartiklit siit.

Kommentaarid:

  1. [...] Tasuta vaatamisväärsused Londonis (0) [...]