Vaata videot: Bali reisihommik

05.03.2017
Estravel

Märtsis startis Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi reisihommikute sari.

Kord kuus laupäeva keskpäeval Viru Keskuse Rahva Raamatu III korrusel toimuv rännumeeste hommikupoolik keskendub alati ühele eestlaste hulgas populaarsele reisisihtkohale. Avapauguna oli fookuses maagiline Bali saar Indoneesias, kuhu eestlastest reisijate arv jätkuvalt suureneb.

Tuli juttu, millist taustainfot on kasulik teada kohaliku kultuuri ja tavade kohta ning mis on põnevaimad vaatamisväärsused. Kuigi saar on väike ja pindalalt võrreldav kahe Saaremaaga, elab seal püsivalt ka eestlastest kogukond.

Balit nimetatakse mitme näoga imedemaaks. “Kogu Bali saar on omaette vaatamisväärsus. Et ookeaniäärsed keskused on pigem turistide meelevallas, avaldub Bali võlu ja rahu hoopis väikestes linnakestes,” räägib oma kogemusest Jesper Parve.

Reisiasjatundjate ja -kirjanike vestlust modereeris Bali-teemalise saate autor Evelin Ilves.
Vestlusringis osalesid:

  • raamatu “Minu Bali” autor Jesper Parve, kes elas Balil kuus kuud koos elukaaslase ja pooleteiseaastase pojaga
  • Estraveli reisikonsultant Triinu Aruoja, kes rääkis sellest, kuidas nad abikaasaga Balil mesinädalaid veetsid ja analüüsis põhjuseid, mille tõttu on just Bali pulmade ja mesinädalate pidamiseks üks populaarsemaid shtkohti maailmas.
  • kirjanik, endine stjuuard ja Bali saare giid Argo Kasela
  • Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend, kes jagas soovitusi parimate lennupiletite ostmiseks

Järelvaatamiseks: Bali reisihommik

Loe ka raamatu “Minu Bali” autori Jesper Parve 10 soovitust, mida teha Balil või Monika Vellendi muljeid blogiloos “Mitme näoga imedemaa ehk lewiscarrollik Bali

Kommentaarid: