Estravel: 2019. aasta reisitrendid

21.02.2019
Estravel

Millised on kuumimad turismitrendid? Kuhu Eesti inimesed tänavu reisida soovivad? Toome välja reisimaailma suundumused.

1. Reisitakse rohkem

Eesti majandusel läheb praegu hästi ja see on otseses seoses reiside müügiga – kasvanud on nii puhkuse- kui ka ärireiside müük. On üsna levinud, et reisil käiakse mitu korda aastas. Estravelist saadame iga päev reisile ligikaudu 1000 klienti. Keskmine puhkusereis kestab kümme päeva, seega on laias maailmas seiklemas pidevalt kümneid tuhandeid Eesti inimesi.

2. Reisil käiakse päikest ja sooja otsimas

Kui Eestis on külm, eelistab enamik reisijatest veeta oma puhkust soojema kliimaga sihtkohtades – selles osas pole ka sel aastal midagi muutumas. Talvehooajal reisib ligikaudu 75% turistidest soojamaareisile ja ligikaudu veerand suusareisile. Muutunud on aga see, et paljud käivad talve jooksul reisil mitu korda – näiteks võetakse lisaks soojamaareisile plaani suusareis või lühem linnapuhkus või käiakse akusid laadimas Eesti spaades.

3. Uued populaarsed sihtkohad

Viimastel aastatel on trendina kasvanud Araabia Ühendemiraatide külastamine. Eelkõige käivad Eesti inimesed Dubais, kuhu on mugavad lennuühendused. Läbi aastate on populaarsemad talvereiside sihtkohad olnud Kanaari saared, Egiptus ja Maroko. Kaugematest sihtkohtadest reisitakse Kagu-Aasia riikidesse; väga paljud eestlased on käinud Indoneesias asuval Bali saarel. Tänavu plaanitakse reisida Sri Lankale, Kuubale ja Filipiinidele. Jätkuvalt on populaarsed ka Tai, Vietnam ja India.
Suusareisil käiakse kõige enam Austria, Šveitsi, Prantsusmaa ja Itaalia Alpides ning Soome, Rootsi ja Norra kuurortides.
Kevade poole külastatakse USA soojemaid osariike ja käiakse sealt algavatel kruiisidel Kariibi mere saartel. Pikemaks reisiks sobib talvehooajal hästi Austraalia, sest seal on parasjagu suvi ja leidub avastamist mitmeks nädalaks.
Suvehooajal reisitakse ilusa ilma puhul kodumaal, aga ka naabrite juures Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis ja Venemaal. Suvehooajal on kõige külastatavam Vahemere kant: Itaalia, Kreeka, Türgi, Hispaania, Horvaatia, Portugal.
Linnapuhkuse popimad sihtkohad on hipsterite lemmik Berliin, ostlemiseks ja suurlinna kultuuri kogemiseks London ja romantiliseks lühipuhkuseks Pariis, Milano või Amsterdam. Lisaks vanadele tuttavatele sihtkohtadele pakuvad põnevat avastamist ka Odessa, Peterburi ja Praha.

4. Kruiis tuli, nägi ja võitis

Viimastel aastatel on kasvanud kruiisituristide arv. Kes kruiisi enda jaoks avastanud, see läheb enamasti ka teist ja kolmandat korda. Kruiis on ainus reisimisviis, mille puhul ei pea transpordi ja ühest sihtkohast teise reisimise aega eraldi arvestama – samal ajal, kui laev suundub järgmisesse sihtkohta, saab tekil mõnusalt päevitada ja supelda, teha sporti ja nautida kultuuriprogrammi või gurmeeõhtusööki.
Kruiis ühendatakse enamasti mõne sihtkoha külastusega. Talvehooajal on populaarsemad Kariibi mere kruiisid koos Floridaga. Kasvanud on ka Dubaist algavate kruiiside populaarsus.

5. Linnapuhkus kiireks lõõgastuseks

3-4päevane linnareis on hea viis lühipuhkuseks, mida veedetakse enamasti Euroopa suurlinnades. Detsembris külastatakse jõuluturgusid (eestlaste lemmikud on nt Stockholmi, Pariisi ja Viini jõuluturud), jaanuaris käiakse ostureisidel (nt Londonis ja Milanos) ja igal ajal sobivad külastamiseks Euroopa suurlinnade vaatamisväärsused, muuseumid, teatrid ning galeriid.

6. Uutmoodi pakettreisid

Estravel korraldab pakettreise sihtkohtadesse, mis paljudel eestlastel veel avastamata: Miami koos Kariibi mere kruiisiga, Puerto Plata Dominikaani Vabariigis, Kaplinn ja Stellenbosch ning Portugali linnapuhkus. Need reisid sobivad eelkõige iseseisvatele reisijatele, kes eelistavad mugavaid lende ja hotelle – paketis on hoolikalt valitud hotellid reisiagentuuri soodushinnaga.

7. Siseturistide arvu kasv

Kui suvi on soe ja päikseline, puhkavad Eesti inimesed meelsasti kodumaal. Põnevust pakub kõik uus ja üle vaadatakse nii matkarajad, muuseumid, spaad kui ka restoranid. Kui ilm lubab, veedetakse suvel palju aega looduses, käiakse rabas ja avastatakse uusi saari. Lisaks võetakse ette lühemaid reise naabrite juurde, näiteks Läti Tarzani parki või Leedu randadesse. Kui ilm on jahe ja vihmane, siis lähevad hästi kaubaks viimase hetke reisid Lõuna-Euroopasse.

8. Rohkem teadlikkust ja mugavust

Kui varasemalt tehti valik peamiselt hinna alusel, siis nüüd on üha rohkem reisijaid, kes hindavad teenuse kvaliteeti, st mugavaid lennukeid ja hinnas sisalduvaid teenuseid, nagu äraantav pagas, istekohavalik, pardateenindus ja toitlustus. Reisijad on üha teadlikumad – eelistatakse kõrgelt hinnatud lennufirmasid ja pakkumisi võrreldes tehakse valik parima hinna ja kvaliteedi suhte kasuks.

9. Puhkuse- ja ärireisi ühendamine

Kas teadsid, mis on bleisure? See on business + leisure ehk ärireisiga ühendatud puhkus. Kui uuel aastal on ees ootamas komandeering teise riiki, uuri oma võimalusi sihtkohas pikemalt ringi vaadata – töö- ja puhkusereisi ühendamine on üha levinum trend kogu maailmas. Trendina on kasvanud ka konverentsiturism.

10. Uued võimalused eestlastele

Eesti reisijatele avaneb igal aastal uusi võimalusi, mida seni said kasutada vaid suurriikide elanikud. Näiteks pakub Estravel parima hotellihinna garantiid ja oma USA ja Austraalia tütarfirmade kaudu ka nende turgude reisisoodustusi. Hiljuti avatud suurim reisitoodete e-pood reisikaubad.ee teeb aga eriti lihtsaks uue kohvri või muu reisimiseks vajaliku soetamise ja uue võimalusena saab seal maksta ja Estraveli Kuldkaardile kogutud boonuspunktidega.

Kommentaarid: