Viis reisiküsimust: Priit Kuusk aka Wend

23.12.2019
Traveller

ETV uudisteankur ja Uhhuduuri seikleja Priit Kuusk alias Wend jagab oma reisitarkusi.

1. Miks sa reisid?

Reisin selleks, et targemaks saada. Et rutiinist pääseda. Et näha, mida ei oska oodatagi. Et kohtuda inimestega, kellele külla minna. Et tunda uusi maitseid. Et iga päev oleks üllatus. Et saaks tagasi tulla.

2. Kuhu soovitad minna?

Gruusia on kindlasti üks paik, kuna seal on toredad inimesed, võrratu loodus, hea köök ja hea vein. Ja seda kõike saab mõistliku hinnaga.
Namiibiat julgen soovitada – Aafrika on lahe ja selle avastamist võib vabalt Namiibiast alustada. Sõpradega Swakopmundis ringi hängida. Lüderitzis austreid süüa ja valget veini kõrvale juua. Pärast Etosha rahvuspargi külastamist ei taha enam kunagi loomaaeda minna. Matk Fish Riveri kanjonis on samuti lummavalt ilus.
Näiteks Hollandi väikelinnad, mis on täis kultuuri ja head õlut. Lendad odavlennuga Düsseldorf Weeze lennujaama, rendid auto ja sõidad sõbra juurde. Edasine on puhas kulgemine.
No ja muidugi Boliivia, Etioopia, Hiina, Iraan – see loetelu on ikka pikk…

3. Milline on olnud su põnevaim seiklus?

Elu ise! Reisimisega on alati nii, et jube raske on üht või teist mälestust võrrelda või eelistada. Kas suus sulav seapekk keset Aafrikat on võrreldav seeniormeeste kõndimisvõistlusega mošeest mošeesse Evazi linnas Iraanias? Muide, selle viimase võitis mu vend ja see oli äraütlemata naljakas ettevõtmine. Või ons kivivaringuid Tiibetis võimalik võrrelda hullumeelse veesafariga Okavango deltas Botswanas purujommis kapteni KK seltsis? Või spontaanne sõit Namrocki festivalile koos Namiibia kuulsaima hipi Stretchiga?
Kogu aeg juhtub midagi, igal reisil, iga seikluse jooksul! Tsiteerides klassikuid – saab nutta ja saab naerda! Seda viimast õnneks rohkem!

4. Kuhu järgmiseks?

Lähen merele laevakokana Admiral Bellingshausenil! Mind ootab ees neli kuud teadmatust.

5. Reisitarkus nr 1

Eeltöö, planeerimine ja improvisatsioon!

Uhhuduuri mehed ilmarännakul Livingstone’i radadel. Priit Kuusk paremalt esimene. Foto: erakogu

 

Artikkel ilmus Eesti suurima reisiajakirja TRAVELLER 2019. aasta sügistalvises numbris.

Kommentaarid: