airBaltic tähistab oma häid tulemusi Eestis värvides ühe Airbus A220-300 lennuki Eesti lipuvärvidesse

09.07.2019
estravel

Tänu airBalticu teenuste populaarsuse kasvule Eestis, teostas lennufirma oma Airbus A220-300 lennuki värvimise Tallinna Lennart Meri nimelises Lennujaamas Magnetic MRO baasis. airBalticu uus lennuk, mis on registreeritud numbriga YL-CSJ, kannab Eesti lipuvärve ja Eesti pealinna nime – Tallinn.

airBaltic’u juhatuse esimees Martin Gauss: “Eesti turul oleme märganud tugevat nõudlust ning meie reisijate arv siin kasvab iga kuuga. airBalticu meeskonnal on hea meel teha selline eriline kingitus Eesti inimestele, eriti suure laulu– ja tantsupeo eel. Uus lennuk kannab Eesti nime ja lipuvärve üle terve maailma ja kõik me saame seda näha tihti lendamas.”

Rihards Priedkalns, Magnetic MRO’s lennuki värvimisteenuse juht: “Tunneme ennast Magnetic MRO’s väga uhkena selle üle, et airBaltic valis just meid värvima nende uhiuut lennukit Eesti lipuvärvidesse. Teostades seda tööd Eestis, tunneme oma töö üle uhkust ja usume, et iga Eesti elanik nüüdseks hakkab sagedamini vaatama taeva poole, et näha sel lendamas suurt metallist lindu, mis on värvitud sini-must–valgeks.”

Et luua uut kunstiteost, töötas 15 professionaalselt joonistajat ligi 1000 tundi. Kokku kulus lennuki katmiseks 250 liitrit alusvärvi, värvi ja lakki, mille tulemusena katab lennukit uus 120 mikronipaksune kiht, mis on umbes 0.12 mm.

2019. aasta esimese viie kuu jooksul on airBaltic lennutanud 210 000 reisijat Eestist ja Eestisse. Kokku on see 31% rohkem Eesti reisijaid oma Euroopat, Skandinaaviat, Venemaad, SRÜ riike ja Kesk – Ida regiooni katvasse lennuvõrgustikku kui eelmise aasta samal perioodil.

airBaltic pakub parimat lennuühendust nii Tallinnast kui ka Tallinnasse, toetades sellega Eestlaste äri- ja puhkuse võimalusi. Vastates kasvavale nõudlusele Eesti turul, suurendas lennufirma oma kohalolu Tallinna lennujaamas täiendades oma lennuplaani uute otselendudega Tallinnast. Lisades juuni alguses oma lennuplaani kolm uut sihtkohta Tallinnast, kasvatas lennufirma oma otselendude arvu eesti pealinnast 12-ni.

Alates juunist 2019, töötavad lennufirma Tallinna baasis kaks uut Airbus A220-300 lennukit. Praeguseks on see kõige keskkonnasäästlikum kommertslennukimudel. See on esimene lennukimudel, mille elutsükli keskkonnamõju on täielikult läbipaistva keskkonnamõjuga, aidates vähendada CO2 ja NOX emissioonide vastavalt 20% ja 50%.

airBalticu koduturuks on Baltikumi kolm pealinna, millest lennufirma pakub rohkem kui 70 erinevat sihtkohta Euroopas, Skandinaavias, SRÜ ja Kesk-Ida riikides. Suvel 2019 käivitab airBaltic Riiast veel viis uut sihtkohta, milleks on Lviv, Dublin, Stuttgart, Kos ja Menorca.

Kommentaarid: