5 nõuannet auto rentimiseks ärireisil

23.04.2018
estravel

Auto annab ärireisil olles vajaliku liikumisvabaduse, kuid sõiduki rentimisega võib kaasneda ka lisakohustusi ning -riske. Need 5 praktilist soovitust teevad tööreisil auto rentimise Sinu jaoks lihtsaks ja muretuks.

1. Broneeri auto ette
Paljudes riikides võtab auto rentimine omajagu aega. Kui sõiduk juba Eestis broneerida, saab vajalikud lisadokumendid eelnevalt vormistada, samuti on varakult broneerijal laiem autode valik ja soodsamad hinnad. Koheselt tasub mõelda ka vajalikule lisavarustusele, näiteks navigatsiooni- või kliimaseade. Paljud rendifirmad pakuvad lennujaamas auto kättesaamise ning tagastamise teenust, mis teeb ärireisi logistika Sinu jaoks eriti mugavaks.

2. Tutvu liikluseeskirjade ja reeglitega
Kui plaanid reisil autot juhtida, vii end kurssi kohaliku liikluseeskirjaga ja uuri, millistel tingimustel saab autot rentida. Enamasti kehtib kõikjal reegel, et auto rentimiseks peab olema vähemalt 21 aastat vana, omama kehtivat juhiluba ja vähemalt 2-aastast sõidukogemust. Auto kättesaamisel tuleb esitada krediitkaart, millelt autorendi firmal on õigus võtta deposiit kokku lepitud summas. Krediitkaart peab olema juhi nimel. Reeglite väljaselgitamisel küsi nõu oma reisikonsultandilt, kes aitab vormistada ka vajalikud dokumendid.
Osades riikides nõutakse lisaks rahvusvahelist juhiluba või muude dokumentide olemasolu. Rahvusvahelist juhiluba väljastab Maanteeamet.

3. Arvestada kohalike eripäradega
Teises riigis auto juhtimine võib oluliselt erineda liikluskultuurist, millega Eestis harjunud oled. Näiteks mägedes sõites kulub sama kilometraaži läbimiseks oluliselt kauem aega, paljudes riikides on liiklus vasakpoolne ja ootamatult kaootiline. Kui võõras sihtkohas auto juhtimine tekitab ebakindlust, siis alternatiiviks on koos juhiga auto rentimine.

4. Ära unusta kindlustust!
Reisile minnes soovitame alati vormistada reisikindlustuse, mis hõlmab tervise-, reisitõrke- ja pagasikindlustust. Autot rentides tasub lisaks teha ka liiklus-, kasko- ja omavastutuskindlustus, mis katavad Sinu kulud olukordades, kus renditud auto saab avarii või loodusõnnetuse tagajärjel kahjustada või langeb varaste ohvriks.

5. Salvesta vajalikud kontaktid
Pane kirja vajalikud kontaktid, kuhu õnnetuse või varguse puhul kiiresti pöörduda, näiteks kohalik liikluspolitsei või päästeamet ja kindlustuse telefoninumber, kuhu teatada õnnetusjuhtumist. Estravel pakub oma klientidele 24/7 lisatasuta reisiabi ja meie professionaalsed konsultandid annavad reisijatele infot ja nõuandeid vajadusel ööpäevaringselt.

Teeme koostööd mitmete autorendifirmadega üle maailma, näiteks kuuluvad meie partnerite hulka Sixt, AVIS, Europcar ja Hertz. See tagab mugava asjaajamise, paremad kasutustingimused ja võimalused sõiduki valikul, aga ka kiire probleemide lahendamise juhul, kui neid peaks tekkima. Küsi autorendi pakkumist või vaata täpsemat infot reisil auto rentimise kohta Estraveli kodulehelt.

Kommentaarid: