Estraveli Austraalia tütarfirma direktor säras Eesti Päevade peakorraldaja ametis

06.02.2019

Tänavu aastavahetusel toimusid Sydneys juba 27. korda Austraalia Eesti Päevad, mille korraldamist juhtis Estraveli Austraalia tütarfirma direktor Aet Madison.

Seekordsetel Eesti Päevadel osalesid sajad eestlased nii Austraaliast kui Eestist. Aet valiti Eesti Päevade juhiks prominentse hääletuse teel ja see oli ühiskondlik tasustamata amet.

“Kõige suurem väljakutse oli saada inimesi osalema. Vastu võtma otsust et jah – ma ostan selle pileti ja lähen kohale. Sain aru, et kõige raskem asi on konservatiivseid eestlasi oma mugavustsoonist välja raputada ja sundida teise linna kohale tulema, ükskõik kui head programmi ja meelelahutust sa neile ei paku,” märkis Aet. Inimeste rõõmustamiseks organiseeris korraldajameeskond kohale Eesti tuntud ja armastatud esinejad, ehk NOËPi, Tanel Padari ja La La Ladies bändi.

“Kõige soojemaks tegi südame, kui ma nägin meie imeilusaid ja armsaid 90 aastaseid vanamemmesid vehkimas tantsu NOËPi saatel,” lisas ta. “See oli meeletu töö, mis andis meeletult energiat, tõi kokku kõige lahedamad, positiivsemad, rõõmsamad inimesed mitte üle Austraalia vaid üle maailma ja andis siinsetele vanadele eestlastele midagi kogeda, midagi näha, midagi kuulata, tulla kokku ja lihtsalt olla. Ja kõige parem tunne olid loomulikult sel hetkel, kui kõige vanemad osalejad tulid ütlema, et need on parimad Eesti päevad kus nad käinud on. See oli tõeline tunnustus.”

Estraveli Austraalia tütarfirmale Aero Travelile tõi see juurde tohutult palju toetajaid, kuivõrd Aero Traveli tüdrukud olid tragilt algusest kuni lõpuni Eesti Päevade korraldamisel abiks.

Eesti Päevad olid kantud ka ametlikku EV100 programmi ning Austraalia Eesti Päevad on üks nendest vähestest, kes on saanud EV100 poolt tunnustuseks seinale kinnitatava plaadi. See läks välja väga loetud riikidele ja linnadele ning Sydney oli üks ja ühtlasi ka kõige viimane, kuhu selline plaat läks. “See jääb Eesti Maja seinale alatiseks meenutama, et just Sydneys tähistati EV100 juubeliüritust 31.12.2018, ja et see oli Austraalia eestlaste kingitus Eestile,” lisas Aet.

Aet Madison