Estravel on konkurentsivõimelisim turismiettevõte 2014

13.10.2014

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit koostasid juba 11. korda Konkurentsivõime Edetabeli ja auhindasid Eesti kõige konkurentsivõimelisemaid ettevõtteid. Estravelit tunnustati teist aastat järjest auhinnaga Konkurentsivõimelisim turismiettevõte.

Kõige konkurentsivõimelisemad ettevõtted tegevusvaldkonniti:

ABB AS, tööstus- ja energeetika

A. Le Coq AS, toiduainetööstus

Swedbank AS, finantsvahendus

Toyota Baltic AS, hulgikaubandus

EMT AS, side-, kommunikatsioon ja IT

Estravel AS, turism konkurentsivoimelisimad-ettevotted

Tallinna Kaubamaja AS, jaekaubandus Arealis AS, äriteenindus ja kinnisvara

E.R.S. AS, transport ja logistika Merko Ehitus AS, ehitus

Olympic Entertainment Group AS, teenindus

Reaalprojekt OÜ, arhitektuur ja projekteerimine

Väljavõte Eesti parimaid ettevõtteid tutvustavast trükisest:

Estravel, algusest peale kiire ja paindlik

Koos esimeste kapitalistlike turuideedega sündis 1988. aasta augustis kooperatiivne turismiettevõte Est-Travel, millest 1990. aastal sai aktsiaselts Estravel. Oli aeg, mil tuli hankida luba välisturismiga tegelemiseks, valuuta teenimiseks, välismaal käimiseks, välisfirmadega lepingute sõlmimiseks ning isegi faksiaparaadi ostmiseks.

Konkurentsivõime-turismiettevõte-2014-ESTEttevõtte edu üheks aluseks oli see, et omanikud suunasid algusaastail kogu kasumi ettevõtte arendusse, saavutasid seeläbi konkurentide ees edumaa ja on seda tänaseni säilitanud.

Lisaks värvati ambitsioonikas meeskond, kellel on pidevalt uusi ideid ning võimekus neid ka teoks teha. Väga oluliseks sammuks Estraveli arengus oli õigel ajal tugeva strateegilise investori kaasamine Finnairi näol. Kontserni tütarettevõttena on tagatud nii oskusteave kui ka tipptasemel koolitus. Estraveli töö on viia ellu inimeste unistusi ning tänu suurele partnerite võrgustikule suudetakse täita ka kõige keerulisemad reisisoovid. Estravel on endiselt kiire ja paindlik – kui mõne aasta eest purskas kurikuulus Eijafjällajökull tuhka, reageeris ettevõte välkkiirelt, aidates koju naasta mitte ainult oma klientidel, vaid paljudel eestlastel.

2013. aastat võib Estraveli jaoks pidada igati kordaläinuks — vaatamata järjest tihedamale konkurentsile suudeti saavutada kõik olulisemad eesmärgid ning tugevdada oma positsiooni Eesti ülekaalukalt suurima reisibüroona. 2013. aasta jooksul jõudis Estraveli 111 reisikonsultandi abil keskmiselt 452 inimest päevas 174 riiki üle maailma.


Fotol kõik Eesti konkurentsivõimeliseimate ettevõtete esindajad, sealhulgas Estraveli tegevjuht Anne Samlik (ülemises reas kõige keskel).