Estravel sai esimese Eesti reisiagentuurina CLIA liikmeks

03.01.2017

Estravel sai esimese Eesti reisiagentuurina rahvusvahelise kruiisiorganisatsiooni CLIA liikmeks. CLIA (Cruise Lines International Association) on maailma suurim kruiisifirmade ühendus, kuhu kuuluvad kõik maailma suuremad kruiisifirmad ning nende ametlikud müügiagentuurid.

CLIA loodi 1975. aastal eesmärgiga edendada kruiisiturismi ja luua erialased standardid, mis suurendavad reisijate turvalisust, kaitsevad looduskeskkonda, ühtlustavad andmetöötluse nõudeid ja avardavad maailma rahvaste kultuuriruumi. CLIA sertifikaat annab reisijatele kindluse, et nad on ostnud oma kruiisi agentuurist, mis vastab CLIA standarditele ja kvaliteedinõuetele.

CLIA liikmeteks on 60 kruiisifirmat, 300 partnerettevõtet (sealhulgas sadamad ja laevade ehitusfirmad), ligi 20 000 reisiagentuuri üle maailma (suurem osa neist USAs) ning ligikaudu 30 000 individuaalliiget, kes töötavad reisiagentuurides kruiisispetsialistidena. CLIA liikmed teenindasid lõppenud aastal 25 miljonit kruiisituristi.

“Meil on hea meel, et CLIA liikmeks on nüüd ka Eesti firma,” ütles CLIA Euroopa asepresident Andy Harmer. “Enamik meie Euroopa liikmesagentuuridest on hetkel Suurbritanniast ja Iirimaalt ning paljudes Euroopa riikides ei ole veel ühtegi CLIA liiget. Seepärast on meil eriti hea meel tunnustada väikese ja tubli Eesti saavutusi rahvusvahelises kruiisiettevõtluses.”

“Kruiisiturism on Eesti reisijate hulgas suurt populaarsust kogunud. Eesti kruiisireisijate arv kahekordistus 2016. aastal võrreldes aasta varasemaga,” kommenteeris Estraveli kruiisiagentuuri CruiseCentre juht Kristi Kukk. “Suurenenud klientide huvi tõttu avasime oktoobris Estraveli kontsernis uue allüksuse CruiseCentre, mis esindab otselepingutega 40 kruiisifirmat üle maailma. Mul on väga hea meel, et CLIA tunnustas meie tegevust liikmestaatusega.”

Estravel AS on Eesti ja Baltimaade suurim ja vanim reisibüroo, millel täitub alanud aastal 29 tegutsemisaastat. Ettevõttel on esindused neljas riigis, üheksas erinevas linnas. Estravel kuulub sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile. Cruise Centre on ametlik kruiisifirmade vahendaja, mis kuulub Estraveli gruppi. Kruiiside valikuga saab tutvuda aadressil www.kruiis.ee.

Lisainfo CLIA kohta http://cruising.org.

Kontakt:
Janika Ritson
Estraveli pressiesindaja
tel 5666 1528
janika.ritson@estravel.ee