Suvised siseturismi pärlid on kontserdid ja loodusretked

12.06.2015

Eesti suurima turismibüroo Estraveli hinnangul on alanud suve siseturismi hittideks sel aastal erinevad kontserdid ja teatrietendused üle Eesti ning puhkus looduse keskel.

“Sumedatel suveõhtutel saab mitmetes mõisates ja looduskaunistes kohtades üle Eesti kuulata eesti tuntuimaid artiste ning seda tüüpi üritused koguvad siseturistide seas populaarsust. Estravel pakub välja erinevaid pakette, mis lisaks kontserdipiletitele sisaldavad ka majutust ning lisavõimalusi mõnusa lühipuhkuse veetmiseks,” kommenteeris Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kati Veskimägi. Populaarseimate seas on Kõrsikud, Tõnis Mägi, Maarja ja Rein Rannap, Lenna, Leigo Järvemuusika jne.

Kultuurilembestele siseturistidele suunatud valikust leiab näiteks Vihula ja Kõue mõisa või Roosta Puhkeküla paketid. Saadaval on ka teatripaketid – näiteks “Preili Julie” Kõue mõisas ning Ugala teatri etendus “Vereliin” Olustveres.

“Jätkuvalt populaarsed on ka spaapuhkused, mille seast võib esile tuua hea hinna ja kvaliteedi suhtega Laulasmaa ja Meresuu paketid. Mõlemad spaad asuvad looduskaunites paikades ja pakuvad võimalusi aktiivseks ajaveetmiseks,” tõi Veskimägi näite.

Romantika otsijate jaoks on üheks võimaluseks Lõuna-Eestis asuva Mooste mõisa suvine pakett: paare ootab õhtusöök vaatega päikeseloojangule ja järvele, hommikul aga virgutav jalutuskäik, paadiretk Mooste järvel või rattaretk päikesetõusul. Kaunid hetked saab jäädvustada fotosessioonil või koostada mälestusteraamatu.

Eesti siseturismi perepakettidest toob Veskimägi ühise joonena esile võimaluse puhata looduse keskel – avastada Lõuna-Eesti kuppelmaastikku, Põhja-Eesti pankrannikut või Lääne-Eesti rannikualasid. “Üks vahvamaid kogupere ettevõtmisi on Kubija hotell-loodusspaa perepakett, kuhu kuulub muuhulgas spaa- ja veekeskuse külastus, piletid Maanteemuuseumi, Pokumaale ja liikluslinnakusse, võimalus mängida minigolfi ning laste rõõmuks Kubija joonistamismängu vihik,” kirjeldas Veskimägi.

Otepää perepaketti kuulub piknikukorv looduses einestamiseks, Roosta perepaketti kuuluvad sauna- või kümblustünni kasutamine ning seikluspargi külastus. Vilsandi rahvuspargi avastamiseks on mitmeid erinevaid suviseid matkasid, mille mugavaks alustamiseks või lõpetamiseks saad ööbida Loona mõisas.

Nendel, kes Eesti juba läbi on käinud, soovitab Estravel suunduda lõunanaabrite juurde. “Sel suvel on populaarne Jurmala perepakett, mis sisaldab kuulsa Livu veepargi külastust koos ööbimisega Kurshi hotellis. Samuti saab mõnusalt aega veeta Jurmala spaahotellis ja basseinides,” lisas Veskimägi. Pikemaks puhkuseks sobivad mereäärsed naaberkuurordid Jurmala, Ventspils ja Klaipeda. Klaipedas on võimalik imetleda ka legendaarset delfiinide showd.

Lisainfo:

Kati Veskimägi
Turundus- ja kommunikatsioonidirektor
Tel: + 372 626 6371
E-mail: kati.veskimagi@estravel.ee