Laupäevane reisihommik kutsub Horvaatiasse

16.05.2019

Sel laupäeval, 18. mail kell 12 toimub Viru Keskuse Rahva Raamatus hooaja viimane reisihommik, sedapuhku Horvaatia-teemaline. Sigrid Suu-Peica esitleb oma raamatut „Minu Horvaatia“, reisinippe jagab Estraveli Balti tootesuuna direktor Malle Pottsepp ja vestlusega ühineb tuline Horvaatia fänn saatejuht Eve Kallaste.

Horvaatia võlub oma kauni ja mitmekesise rannikuga.

Estraveli turundusdirektor ja Horvaatia reisihommiku moderaator Airi Ilisson on eesseisva suve osas põnevil, kuna Nordica alustab taas otselendudega Tallinnast Splitti: „Oleme täheldanud hüppelist puhkusereiside kasvu nendesse riikidesse, kuhu saab Tallinnast otse lennata, sest inimesed eelistavad reisida ilma vahepeatusteta. Sel suvel avab Nordica taas Tallinna-Spliti lennuliini, mistõttu eestlastel on nüüd jälle võimalus kiirelt ja mugavalt Horvaatiasse reisida.“

Horvaatiasse reisitakse imekauni ja mitmekesise ranniku pärast, seal on palju saarekesi ja kuurorte, aga õnnestub leida ka peaaegu inimtühje rannasoppe. Põnevat avastamist pakub Balkani ja Vahemere põimunud toidukultuur, hästi säilinud iidsed kindlused ja romantilised linnakesed. Aktiivse puhkuse jaoks leidub mitmekesiseid matkamisvõimalusi ning selge veega lahesopid võimaldavad ka sukeldumist nautida.

Oma raamatus „Minu Horvaatia“ jutustab Sigrid Suu-Peica oma eluperioodist Horvaatias, mis algas väheasustatud saarel, kuhu Sigrid vabatahtlikuks läks, kaaslasteks eesel, lambad ja kaeluskotkad. Erakordselt põnev raamat tutvustab Horvaatiat sellisest vaatenurgast, mida turistina ei näe. Tsitaat raamatust: „Teen gaasipõletil kohvi ja sätin end tekkide sisse mässitult akna alla vaatluspostile. Binokkel ja pikksilm on laual, vaatlusleht valmis seatud. Õhk on külm ja jääkirme tekib kuumale kohvile üsna kiiresti. Kuna nüüd ei tohi enam lihamägede vahele jalutama minna, saan maastikku imetleda läbi binokli“.

Reisihommikul jagab nippe ja nõuandeid Horvaatias reisimise kohta Estraveli Balti tootesuuna direktor Malle Pottsepp, kes on veendunud Horvaatia fänn ja püüab seal puhata igal aastal. Oma vaimustust jagab ka mitmeid kordi Horvaatiat külastanud sarmikas saatejuht Eve Kallaste.

Estraveli statistika näitab, et kõige rohkem reisitakse Horvaatiasse puhkama suvehooajal maist augustini. Horvaatias viibitakse keskmiselt 7–10 päeva ning populaarsemad sihtkohad on Split, Rijeka, Dubrovnik, Pula ja Zagreb.

Horvaatia reisihommik on selle hooaja viimane. Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud alustavad uut hooaeg 31. augustil Aasia-teemalise üritusega. Otseülekannet saab vaadata nii Rahva Raamatu, Petrone Prindi kui ka Estraveli Facebooki lehtedel ning hiljem ka järelvaatamises.

Aprillis toimunud Londoni reisihommikut saab järele vaadata siit: Londoni reisihommik.

Lisainfo:
Airi Ilisson
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobile: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee