Kaks kanget Lõuna-Ameerikas kuues saade: miks Machu Piccut näitas nõnda lühidalt?

22.10.2009
Estravel

Järjekordne saade jälle nähtud ja kõhutäis naerdud. Selle osa tagasiside on olnud eriti just Jõekalda osas paljuski negatiivne: miks Machu Picchu maailma kultuuripärandisse kuuluvat inkade muistset linna näidati ainult väga põgusalt?

Vastus on tegelikult omamoodi tehniline. Kui olime Machu Pichhul umbes 5 minutit filminud (olles enne oma kaameraga läbinud kõikvõimalikud turvakontrollid), tormas meie juurde erariietes turvamees ning teatas, et Machu Piccul on keelatud filmida. Loomulikult tuli see meile üllatusena, sest olime varem välja uurinud, et see kaameratüüp, mida kasutame, ei kuulu Peruus professionaalse filmimisvarustuse alla, vaid läheb kategooriasse tavakaamera ning sellega on filmimine kõikjal lubatud. Kuid katsu sa seda selgitada umbkeelsele turvamehele.

Läksime tagasi Machu Piccu väravate juures asuvasse administratiivhoonesse, kuhu kogunes kari omavahel vaidlevaid piletimüüjaid ja muid asjatundjaid, kes uurisid kaamerat alt, pealt ja ülevalt ning tegid otsuse, et selle kaameraga ikkagi ei tohi filmida, öelgu Peruu toll, mis tahab. Filmimisloa kohapealne vormistamine maksaks 3000 USD.

Kahjuks ei olnud Villem väljasõidule kaasa võtnud ka väikest käsikaamerat. Helistasime Teedule, et arutada, mida teha. Kokku lepiti, et Kristjani materjalist läheb saatesse nii palju kui on ning põhjaliku ülevaate annab Teet, kes peagi samuti Machu Piccule jõuab.

Seega meie endi 4-tunnisest ekskursioonist Machu Piccul jõudis ekraanile vaid napid paar minutit.
Kahju! Aga koht on kindlasti külastamist väärt ning seda näitab siis Teet üsna pea.

Teedu tiim jõudis seekord lõpule oma ekstreemse rongireisiga, mis rongi rööbastel välja sõitmise tõttu Kuradinina kõige kitsamas kohas venis ligi poole pikemaks kui plaanitud. Kui juba reisilt tagasi olime ning kõik muljed läbiseeditud said, tunnistas Teet, et tagantjärgi tundub, et see pidigi nii olema. Just kui olnud rongiõnnetus olnud osa turistidele mõeldud adrenaliinirohkest showst. Mine sa tea, võib-olla tõesti! Igal juhul liigub ka Teedu tiim nüüd saates juba Peruu poole, positiivseid elamusi pakkunud Ecuador jääb selja taha!

Kommentaarid:

  1. Annekreet

    Tere! Kahjuks puudub estravelil ülevaade saates kasutatavast muusikast. Peate pöörduma telekanali või produktsioonifurma poole. :(

  2. sven

    mis on selle laulu nimi, mis saates taustaks on. sõnad midagi - I drive and I drive...