Kreekas rakenduvad 13. septembrist uued COVID-19 piirangud

25.08.2021
Estravel

Kreeka tervishoiuminister Vasilis Kikilias teatas 13. septembril jõustuvatest uutest piirangutest, mille eesmärk on peatada COVID-19 levik ja kaitsta rahvatervist.

13. septembrist 2021 kehtima hakkavad piirangud puudutavad lähemalt kohalikke ja reisijaid, kes ei ole vaktsineeritud, aga ka teisi. Esialgse kava järgi kehtivad uued reeglid kuni kuni 31. märtsini 2022. Kokkuvõtlikult on piirangud vaktsineerimata, vaktsineeritud ja haiguse läbipõdenud reisijatele järgnevad ning seotud täiendava testimise või haiguse läbipõdemise ja vaktsineerimise tõestamisega:

  • Maskide kandmine on 13. septembrist kohustuslik kõikides siseruumides v.a restoranid. Maski on kohustuslik kanda ka rahvarohketel tänavatel.
  • Ühistranspordi kasutamisel peavad vaktsineerimata reisijad tegema meditsiiniasutuses 48 h enne reisi antigeeni kiirtesti, mille tulemus tuleb laadida Kreeka veebilehele gov.gr. Ühistranspordis kontrollitakse testimist Covid Free GR nimelise rakendusega (AndroidiOS).
  • Siseruumides asuvatesse kohvikutesse, baaridesse ja restoranidesse lubatakse ainult need inimesed, kes suudavad tõestada täielikku vaktsineerimist või viimase 6 kuu jooksul COVID-19 läbipõdemist (ELi digitaalne covid-tõend). Kontroll toimub samuti Covid Free GR rakenduse kaudu.
  • Kinodesse, teatritesse, muuseumidesse jm näitustele pääsemiseks on vajalik tõendada vaktsineerimist või läbipõdemist või teha 48 h enne külastust antigeeni kiirtest. Seejuures on igal eelnimetatud kohal õigus otsustada, kas lubada sissepääs ainult vaktsineeritud külastajatel või mitte. Külastuste planeerimisel on soovitatav eelnevalt sissepääsutingimused üle täpsustada iga konkreetse asutusega.
  • Siseruumides asuvad spordikeskused on avatud ainult külastajatele, kes tõendavad täielikku vaktsineerimist või haiguse läbipõdemist (samuti Covid Free GR rakenduse kaudu).

Allikas ja lisainfo: news.gtp.gr ja discovergreece.com/covid19-advice-for-travellers-greece.

 

 

     

    Kommentaarid: