Kristi reisimuljed Tenerifelt ja TOP 5 hotelli

08.03.2023
Estraveli äriklienditeeninduse vanemreisikonsultant Kristi Sootalu

Estraveli äriklienditeeninduse vanemreisikonsultant Kristi Sootalu käis 2023. aasta alguses õppereisil ühes eestlaste viimase aja lemmiksihtkohas Tenerifel.

Õppereisi viis läbi reisikorraldaja Coral Travel, kes korraldab reise ligi 90 sihtkohta 38 riigis. Tallinnast saab sel hooajal Coral Traveliga lisaks Tenerifele reisida ka Türki, Kreekasse, Montenegrosse, Egiptusesse, Araabia Ühendemiraatidesse ja Marokosse.

 

Tenerife kui talvepuhkuse sihtkoht

Tenerife – see on päikseline ja mõnus saar puhkamiseks, kuhu läheksin iga kell tagasi. Minu meelest sobib see kõigile sihtgruppidele: lastega pered, paarid, eakamad ja ka spordisõbrad. Nädala jooksul külastasime saare lõunaosa peamiseid kuurorte – Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje ja Los Gigantes.

Turism Tenerifel sai alguse 1950-ndate lõpul, kui üks Rootsi spordiajakirjanik sattus sinna puhkama ja mõne kuu möödudes oli tema tervist märgatavalt paranenud. Ta kutsus kohale Rootsi televisooni, et saaks sealset kliima tervendavat mõju jagada ka teistega. Esimene sanatoorium ehitati Los Cristianosesse, mis oli toona väike kaluriküla ja mida ümbritsesid vaid banaani- ja tomatiistandused.

Olin varem käinud Tenerifel mõned aastad tagasi perega puhkamas. Seetõttu võtsin hea meelega vastu võimaluse vaadata õppereisi raames ka kohapealseid hotelle. Kuigi oli jaanuari algus, siis ilm oli ideaalne: päeval 24 ja õhtul 19 °C.

Üldiselt olid pea kõigis külastatud hotellides olemas soojendusega basseinid. Basseinides on talvehooajal tavaliselt soojendus sisse lülitatud, kuid mitme basseiniga hotellide puhul võivad soojendusega olla vaid mõni neist. Vaid väga lihtsate ja nn apartement-tüüpi hotellide puhul ei ole basseinid soojendusega.

Paljudes hotellides on olemas ka oma nn Privilege teenused. See tähendab, et pakutakse täiskasvanutele eraldi aladel (lounge’id, päevitusalad, baarid jne) vaiksema puhkuse võimalust. Tavaliselt on need kõrgematel korrustel, basseinid katusel. Sissepääsuõigus sõltub sellest, kas on ostetud tuba kõrgemas kategoorias või mitte. Viimasel juhul saab osta ka päevapileteid sellistele aladele.

Ekskursioonid

Kel on vaba õhtu ja peamised vaatamisväärsused juba nähtud, siis võib vahelduseks minna vaatama keskaegset rüütliturniiri San Miguelis. Lossis võtavad külalisi vastu krahv ja krahvinna, kes kutsuvad osa saama ehtsate ratsarüütlite turniirist. Õhtu jooksul pakutakse ka õhtusööki ja veini. Sobib seiklus- ja võitlushimulistele, kuna külalised jagatakse kahe leeri vahel ning oma rüütlitele tuleb elavalt kaasa elada tagamaks nende võit.

Teine ekskursioon viis meid läbi kitsate mägiteede kõrgele Masca külla, kust avanesid lummavad vaated mägedele. Edasi siirdusime maailma suuruselt kolmanda vulkaani El Teide jalamile. Rahvusparki külastuskeskuses saavad puhkajad ringi jalutada, imetleda mägede vaateid, teha fotosid ja loomulikult ka keha kinnitada ja suveniire osta. Tippu tõusmiseks on vajalik igal soovijal eriluba taotleda. Tagasiteel tegime väikese peatuse Lagar de Chasna Bodega viinamarjaistanduses, degusteerisime erinevaid veinisorte ja maitsesime kohalikke kitsejuustusid.

Lendudest Tenerifele

Erinevalt teistest reisikorraldajatest toimuvad Coral Traveli pakettreisid Tenerifele käesoleval hooajal Air Balticu liinilendudega, kus ümberistumine on Riias.

Ei saa küll öelda, et see oleks ebamugav olnud. Kõik toimus sujuvalt, lennud olid õigeaegsed, lennukid olid puhtad ja toit maitsev. Soovitan ette osta Coral Traveli Sit & Eat teenuse (15 €/reisija/ suund), kus pikkadel lendudel saab reisikaaslasega kõrvuti istekohad ning ettetellitud toidu.

TOP 5 hotelli, mida tasub Tenerife puhkust planeerides kaaluda

Bahia del Duque
Costa Adeje’s asuv luksuslik hotellikompleks kuulub kohalikule Kanaari perekonnale ja ei ole ühegi suure hotelliketi all. Kogu territoorium on väga roheline ja sopiline nagu oleks omaette väikeses Hispaania linnakeses. Kõik teenindajad on kohalikes rahvariietes, hoovis Louvre’i väike püramiid. Territooriumil olev restoran NUB omab üht Michelini tärni. Kompleks koosneb kolmest alast — Bahia del Duque, Casas Ducales, Las Villas. Bahia del Duque kõige suurem ja põhilisem ala Casas Ducales on rohkem privaatsust pakkuv ja rahulikum ala. Las Villas territooriumil on 14 privaatset villat, kus on puhanud ka oma perega näiteks Angelina Jolie. Soovitan kindlasti kõrget hotellikvaliteeti hindavale reisijale ja kõigile teistele – lastega pered, paarid ja eakamad reisijad.

H10 Conquistador
Hea asukohaga hotell Playa de las Americase keskuses, mida eraldab rannast vaid promenaad. Paraja suurusega territoorium, mitte liiga suur ja mitte ka väike. Üks suur bassein on soojendusega, kuid lastebassein mitte. Hotelli tubades on kaasaegne disain, mida on näha ka üldruumides läbi hotelli. Toad on üsna väikesed. Privilege teenusega kaasnevad lisaboonused, ka basseinialal väike saareke vaid neile päevitamiseks. Hotell ei ole otseselt peredele orienteeritud, vaid pigem kõigile sihtgruppidele ja seetõttu sobib nii peredele, paaridele kui ka eakamatele. Minu lemmik!

Checkin Bungalows Atlantida
Hotell asub Los Cristianose piirkonnas, rand on ca 10 min jalutuskäigu kaugusel. Tegemist on suure apartementide kompleksiga, mille 1. korrusel asuvad apartemendid sobivad ka ratastooliga ligipääsuks. Ülejäänud territoorium on üsna sopiline, on ka palju treppe. Apartemendid on väga lihtsa sisustusega, mõnes neist on konditsioneer, teistes ventilaator laes. Hotelli territooriumis olevatest basseinidest on kaks soojendusega, üks mitte. Restoran on juba renoveeritud ja jooksvalt renoveeritakse ka teisi alasid. Checkin Bungalows Atlantida on 3* hotellide seas üllataja, kuna saadaval on palju vaba aja veetmise võimalusi, animatsioon lastele, kuid samas on hotell ise väga lihtne. Soovitan seda hotelli hinnatundlikule puhkajale, aga ka peredele.

Barcelo Santiago
Hotell asub Puerto de Santiago keskuses, rannast ca 20 min kaugusel. Vaid täiskasvanutele mõeldud ja hiljuti renoveeritud hotell näeb väga värske ja kena välja, heledates toonides. Katusel paikneb suur ja rahulik päevitusala, bassein ja baar. Hotellist avanevad imelised vaated merele ja kaljudele. Soovitan rahulikuks puhkuseks igas eas paaridele.

Bitacora
Bitacora asub Playa de las Americase keskuses, rand asub jalutuskäigu kaugusel. Kõikide tubade sisustus on sama, erinevus seisneb vaid vaates. Lastele on siin veeliumäed, päeval vahupidu basseinis, basseinid on soojendusega. Katusel asub UP! – vaid täiskasvanutele mõeldud päevitusala koos lounge’i ja infinity basseiniga. Vabade kohtade olemasolul saab osta ka päevapääsme. Kuigi kodulehel on hotelli pildid üsna erksavärvilised, siis õnneks kohapeal on toonid veidi pastelsemad. Soovitan seda hotelli eelkõige lastega peredele, kuid tegelikult sobib see kõigile, kes soovivad puhata hea taseme ja toiduga keskuses asuvas hotellis.

Huvi korral vaata ka Tenerife näidispakettide valikut.

 

Kommentaarid: