Lennukruiis – kohe päriselt stiilne ja stressivaba!

12.12.2012
Anu Vane

“Reisi stiilselt ja stressivabalt!” hõikame tavaliselt siis, kui reklaamime oma lennukruiise. Et sõnadele kaalu juurde anda, toome teieni hea kliendi Maie Kirnmanni muljed, kes äsja saabus just selliselt, tõesti stiilseks ja stressivabaks osutunud USA lääneranniku lennukruiisilt.

Meie USA lennukruiisi seitsme päeva jooksul õnnestus meil külastada nelja osariiki: viibisime Californias, Utah’s, Arizonases ja Nevadas. Et tunneksime end igati poputanu ja hoituna, reisis meiega koos väga suure teadmistepagasiga giid, kes andis põhjaliku ülevaate igast põnevast peatuspaigast.

Kruiis ise kulges enam kui sujuvalt – ei mingit järjekordades vahtimist ega pagasi- või turvakontrolli lennujaamades.

Piletiks lennukile minekul oli vaid isikut tõendav dokument. Isegi kottide-kohvrite pärast ei pidanud ise muretsema – pagas ootas meid igal õhtul hotelli saabumisel juba toas ees.

Hotellid olid kõik Euroopa mõistes nelja- või viietärnihotellid. Toad olid suured, hästi varustatud ja mugavad, hotelli asukoht igati viimase peal.

Hommikust sõime reeglina oma hotellis, aga õhtusöökideks sõidutati meid bussiga erinevatesse restoranidesse, kus igaüks sai menüüst meelepärased road valida. Mõlemad söögikorrad, muide, sisalduvad juba kruiisi hinnas.

Eredaimad reisimuljed jäi mällu sellest, kuivõrd erinevad on Ameerika floora ja fauna võrreldes Euroopaga. Hiigelsuured värvilised kanjonid, sekvoia metsad, vaalad, pelikanid, merilõvid ja palju muud – see kõik oli midagi erilist.

Ja muidugi Las Vegas! Uskuge, see oli veel parem ja ägedam, kui olete filmides näinud! Saabusime hilisõhtul ja suu vajus lahti juba lennukis, kui tuledesäras linna esimest korda nägime.

Hotelli jõudnud, jagati meile linnakaardid nagu uues sihtpunktis tavaliselt. Aga kui täpsemalt vaatama hakkasime, tuli välja, et olime saanud hoopis hotelli plaani! Aga isegi kaardile vaatamata õnnestus meil öösel ikka kasiinode, poodide ja restoranide-baaride vahele ära eksida. Hotell oli nii hullumeelselt suur!

Igas uues sihtpunktis mahtus tihedasse reisiplaani ka paaritunnine vaba aeg, mis oli mõeldud lõunasöögiks või siis omal käel linnaga tutvumiseks ja poodlemiseks. Loomulikult kasutasime seda ära ka Las Vegases.

Sellest linnast võib leida Eiffeli torni, Veneetsia kanalid, Vabadussamba ja palju-palju muud – kõik ühes linnas koos. Kasiinodes tantsivad pokkerilaudadel poolpaljad kaunitarid ja hetkega võib sinust saada miljonär, aga samas võid hetkega kaotada kõik. Igal tänavanurgal võid kohata Elvist. Las Vegases on kõik võimalik!

Just selliste pisikeste eralennukitega USA lennukruiisidel linnast linna sõidetaksegi.

Kellele lennukruiisi soovitaksin? Eelkõige sobib see ideaalselt inimestele, kes armastavad mugavalt reisida. Inimestele, kes tahavad võimalikult palju näha, aga samas vihkavad bussis pikkade vahemaade läbimist.

Üks soovitus kulub aga lennukruiisile minnes kindlasti marjaks ära. Nimelt tasub selle puhkuseviisi kasuks otsustades kindlasti paar päeva varem kruiisi stardipaika kohale sõita, sest aklimatiseerumine võtab oma aja. Ajavahe USAga on ju tervelt kümme tundi! Kui veidi varem kohale jõuate, saate pikast ja väsitavast lennureisist mõnusalt välja puhata. Muus osas on tegu aga tõeliselt mõnusa puhkuse viisiga, mida igal juhul soovitan.

Kommentaarid: