10 nippi, kuidas olla pärast lendu särav ja värske

31.01.2018
Estravel

Soovitusi, kuidas lennureisil väsimust leevendada ja välimust kohendada, jagab Südameapteegi peaproviisor Triinu Entsik-Grünberg.

1. Vesi. Vedelikupuuduse vältimine on lennureisil väga oluline. Kolmetunnisel lennureisil kaotab keha kuiva õhu tõttu kuni 1,5 liitrit vett. Õhukuivus põhjustab nina, suu ja kõri kuivamist ning koos januga võib tekkida ka peavalu. Seepärast on oluline lennukis vett juua. Tavapärasest rohkem võiks vett tarbida juba lennueelsel päeval.
2. Uni on ilu saladus. Püüa lennukis teha üks värskendav uinak. Kui kaasreisijate vestlus ja lennumüra sind segavad, on abiks kõrvatropid.
3. Lahustuvad vitamiinid. Hommikusel lennureisil loob värske enesetunde vitamiinijook, mis sisaldab B-vitamiine, C-vitamiini, tsinki, magneesiumi ja kaltsiumi. Need vitamiinid ja mineraalid annavad energiat, toetavad mõtteerksust ja füüsilist sooritusvõimet.
4. Tugisukad või -põlvikud. Et vältida turses jalgu, kasuta reisipõlvikuid või -sukki, mis parandavad jalgade vereringet. Vere- ja lümfiringe ergutamiseks tuleb kasuks ka väike võimlemine jalgadele, nt pöiaringid. Võimaluse korral võiks lennukis püsti tõusta ja natuke jalutada.
5. Kätekreem. Iga naise käekott peaks sisaldama niisutavat kätekreemi. Õhutemperatuuri muutumine kuivatab nahka (näiteks väljast tuppa tulles). Kreemita käsi vähemalt kaks korda päevas ning su käed näevad välja hoolitsetud ja käenahk noorem.
6. Silmaümbruskreem mõjub hästi turses ja tumedatele silmaalustele ning võib sõltuvalt näonaha tüübist ja vanusest aidata vähendada ka kortsude teket. Positiivse kõrvalmõjuna teevad sellised kreemid silmaalust vereringet parandades ka silmad säravaks.
7. Termaalvesi ehk mineraale sisaldav allikavesi pehmendab, rahustab, niisutab ja värskendab nahka. Sobib kasutada nii meigi all kui ka peal. Pihustades seda kergelt näole, on võimalik kohe värskust tunda.
8. Silmatilgad. Lennureisil kipuvad silmad kuivama. Särava pilgu toovad tagasi niisutavad silmatilgad.
9. Hambapasta-vaht, mida ei ole vaja harjata, puhastab hambaid ja igemeid kiiresti ja efektiivselt ilma veeta. Asendamatu toode neile, kes kannavad ortodontilisi vahendeid. Ainulaadne looduslike koostisosade segu taastab aluste ja hapete tasakaalu, värskendab hingeõhku ja takistab hambakatu teket, peatades seeläbi kaariese tekkeprotsessi. Soovitav kasutada täiendava hügieenivahendina suuõõne hooldamisel ja iga kord pärast sööki, kui ei ole hambapesu võimalust. Lisaks võiks kasutada antibakteriaalse toimega suuvärskendajat, mis tagab puhta ja värske hingeõhu ning võitleb hambakatuga. Sobib igapäevaseks kasutamiseks.
10. Kuivšampoon on asendamatu abimees neile, kel peanahk ja/või juuksed kiiresti rasuseks muutuvad. See imab juustest liigse rasu ja need ei näe enam rasvased välja. Kuivšampooniga saab juustele anda ka tekstuuri ja kohevust.

Kui lähed reisile, siis tea, et ka Tallinna Lennujaamas on apteek, kust leiad kõik reisiks vajalikud apteegikaubad, ravimid ja hügieenitooted. Täpsemalt paikneb apteek reisijate alal tax-free kaupluse ja R-kioski vahel. Ehk siis pärast turvakontrolli – seega saab apteegist soetada ka vedelikke, mis on suuremas kui 100 ml pakendis.

Kommentaarid: