Maailma kõrgeimast pealinnast

05.01.2009
Helena Parmask

Boliivia pealinn La Paz on ehitatud orgu, ning selle kõrgeim osa asub 4050 m üle merepinna, madalaim osa kuagil 3200 m kandis. Pealinnaga on siin tegelikult segased lood. Boliivia ametlik pealinn on kõigest 180 000 elanikuga Sucre. La Paz (elanike arv umbes 1 800 000) on aga nö. administratiivne pealinn, sest kõik infrastruktuurid, valitsus ja president asuvad just siin. Ja et veel keerulisem oleks, siis kohe La Pazi kõrval asub veel üks linn – El Alto (“Kõrgus”). Orus asuv La Paz on pehmema kliimaga, kohe oru nõlvade lõppedes, kus algab kõrgplatoo, algab ka El Alto – inetu ja vaene tööstuslinn, kus on karm kliima ja karm elu. Tegelikult on La Paz väga positiivne ja tore linn. Mulle igatähes meeldib väga!

PS. Reisil olles läheb ajataju täielikult segamini. Kirjutasin postituse valmis ja mis ma näen – olen samadest asjadest eile juba kirjutanud! Mis siis ikka, loete kaks korda! :)

Kommentaarid:

  1. Martin

    Suured tänud Jaanus, parandasin ära. See on ikka nii, et kui keegi välismaal käib, siis pärast tuleb kilomeetritest meetrid teha, et kõik usutav oleks :)

  2. Jaanus

    Kas on ikka 4500 km üle merepinna, see oleks juba poolel teel kosmosesse. Äkki on ikka 4500 meetrit :)