Fotokonkursi võitnud drüaadimuinasjutu sünnilugu

12.09.2011
Anu Vane

Meie fotokonkursil «Baltimaade peidetud muinaslood» žürii lemmiku tiitli pälvinud Merike saatis meile loo sellest, kuidas sündis tema kaunis pilt Treppoja drüaadist. Loe ja vaata ka teisi fotosid, mis tol päeval Treppojal sündisid – need on tõesti lahedad! :)

Ühel päeval tekkis soov otsida muinasjuttu ja haldjaid Eesti maa pinnalt. Tänapäeval on nende otsimisega isegi veidi keeruline. Keegi enam ei usu, keegi ei hooli. Meie aga tahtsime uskuda ja hoolida. Nõnda siis otsisimegi sobivat kandidaati haldjaks, sest muinasjutumaa oli meil juba olemas. Üks kena neiu (Nadia Chukavina) oligi nõus ja muinasjutu lavastamine võis alata.

Ettevalmistustega tegime algust öösel kahe paiku. Kõigepealt sõitsime järele jumestaja Karolina Veetammele, seejärel võtsime suuna juuksuri Daria Dmitrieva juurde. Alustasime meigi ja soenguga. Soov oli saada tulemuseks midagi haldjalikku ja salapärast ning sellest ideest sündiski roheline, samblane ja looduslik meik. Juuksur aga tegi juurde sobiva ja paeluva punupatsidest soengu.

Ettevalmistustega jõudsime lõpule kella viieks hommikul. Sättisime endid valmis ja algas sõit Treppojale. Kohale jõudsime juba siis, kui päike oli tõusnud.

Algul olime kurvad, et päikesetõusuks ei jõudnud, aga kuna puud oja ümber olid väga kõrged, ei seganud järjest tugevnev valgus pildistamist. Tegelikult oli aeg just õige! Meid lummas päikese kuldne sära, kui ta oma kiired üle vee ja puude sirutas, muuteks elavaks legendi drüaadist – puuhaldjast.

Hetkeks ärkas sel hommikul Treppojal ellu iidne lugu, mis meid jäägitult haaras. Sellest päevast valminud pildid on täis helgust ja muinasjuttu. See tunne jääb kauaks meelde.

* * *

Teisi sama fotoseeria jooksul tehtud pilte vaata siit. Muideks, Merike ütles, et ta otsib alati uusi modelle ja põnevaid ideid muinasjutulisteks piltideks. Nii et kui Sul on hea idee pildiseeriaks, võid näiteks Facebookis Merikesele sellest väikese vihje anda:)

Kommentaarid: