Miniarvamusfestival stardib turismimessil Tourest esmakordselt

08.02.2017

Tänavusel Touresti messil toimub esmakordselt  Eesti suurima reisibüroo Estraveli poolt korraldatav miniarvamusfestival ehk reisiteemalised arutelud, kus reedest kuni pühapäevani (10.-12.02) jagavad erinevates diskussioonides reisimisega seotud nippe elukogenud Eesti maailmarändurid. Aruteludel osalevad teiste hulgas näiteks Epp Petrone, Krister Kivi, Eerik-Niiles Kross, Silja Luide, Evelyn Liivamägi, Indrek Treufeldt ja Argo Kasela. Jutuks tulevad kõikvõimalikud teemad, alustades eesti mõisatest ning lõpetades lennupunktide kogumise nippide, kruiiside, kõikvõimalike tehnoloogiliste vidinatega ja moodsa uudissõnaga bleisure.

“Reisi targalt” seminarid on korraldatud miniarvamusfestivalina, mille raames saab reisimisega seotud teemadel arutleda vabas õhkkonnas ja küsida küsimusi põnevatelt persoonidelt, kes on ühtlasi ka suure kogemusega reisijad. “Väga palju infot reisimise kohta leiab ju ka internetist, aga kasulikum on küsida päris inimeste käest, kes on käinud kohapeal ja teinud päriselt läbi põneva reisisi-tuatsiooni. Olgu see siis reisimine lastega mõnda eksootilisse sihtkohta või drooni videosalvestus oma puhkusereisist,” kommenteerib Estraveli erakliendisuhete ja lojaalsusprogrammide juht Katrin Aaslaid.

Reisimisega seoses on palju nippe ja soovitusi, mida on kasulik kõrva taha panna, et oma reisidest maksimum võtta. Näiteks räägib oma kogemustest reisigiidi ja stjuuardina Argo Kasela, kelle nõuandeid täiendab kogenud maailmarändur ja reisiajakirjanik Krister Kivi. Mõisaomanik ja mõisatesse uskuja Eerik-Niiles Kross vestleb Indrek Treufeldtiga Eesti mõisate olevikust ja tulevikust. Kirjanik ja kirjastaja Epp Petrone annab lastega reisimise soovitusi ja räägib oma kogemustest Euroopa kruiisil. Muuhulgas tuleb juttu ka sellest, miks on hea üha populaarsust koguv bleisure ehk töö- ja puhkusereiside ühendamine ning jagatakse tehnoloogilisi nõuandeid, mis reisimise mugavamaks ja meeldejäävamaks muudavad. Epp Petrone ja Argo Kasela esmaesitlevad oma vestluste käigus laupäeval ja pühapäeval ühtlasi ka oma äsja trükist jõudvaid reisiraamatuid “Lennukiga lõunamaale”, “Lastekirju” ja “Taevakirju” ning on kohapeal valmis kohtumisteks reisihuvilistega.

Rahvusvaheline turismimess Tourest toimub sel nädalalõpul 10-12. veebruaril Eesti Näituste Messikeskuses. “Reisi targalt” seminare korraldab Eesti suurim ja vanim reisibüroo Estravel. Seminaridel toimuvates vestlusringides saavad sõna kõik soovijad. Tasuta kutse messile ja seminaridele saab välja printida või telefoni salvestada siit.

——————————————————————

“Reisi targalt” seminaride teemad ja ajakava 10.-12.02

Reedel, 10. veebruaril

Kl 15: 30 Mis on bleisure?

Miniarvamusfestivali raames tuleb juttu näiteks sellest, kuidas kombineerida töö- ja puhkusereisi ning selle kaudu raha säästa ja komandeeringus käimine meeldivamaks muuta. Kombineeritud äri- ja puhkusereis ehk bleisure võib olla kolme tüüpi: pikem viibimine siht- või transiitlinnas, kaaslaste kaasavõtmine reisile või täiendavate sihtkohtade lisamine marsruudile. Millal on maksuameti silmis tegemist erisoodustusega ja millal mitte? Informatsiooni ja nõuandeid jagavad Maksu- ja Tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi ja Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend.

Laupäeval, 11. veebruaril

Kl 11:30 Õpi teiste kogemustest lennureisidel

Lennupiletite hindade kujunemine on sageli tavaloogikaga vastuolus – pikk, mitme ümberistumise, heade lennukite ja rikkaliku pardateenindusega reis teisele mandrile võib maksta vähem kui lühike, teenindusvaba kitsa propellerlennuki väljumine lähiriiki. Räägime, miks see nii on; kuidas osta soodsaid lennupileteid; kuidas teenida oma reisilt võimalikult palju boonuspunkte ning mis kriteeriumeid lennupiletit ostes lisaks soodale hinnale veel arvesse võtta tuleks. Nendel teemadel arutlevad reisiajakirjaniku Krister Kivi modereerimisel kirjanik, reisigiid, endine stjuuard ja raamatu “Taevakirju” autor Argo Kasela ja Anne Johanson Estraveli lennupiletite müügi osakonnast.

Kl 13:30 Siseturism ja mõisad

Millised Eesti mõisad on veel avastamata pärlid ja võiksid saada suuremat tähelepanu? Mille suhtes tunneb huvi ja mille alusel teeb oma ostuotsuse välisturist ning mis kõnetab kohalikku siseturisti?Juttu tuleb erinevate kliendigruppide ja erinevatest riikidest pärit külastajate ootustest ja tarbimisharjumustest. Arutelus osalevad Kõue mõisa omanik Eerik-Niiles Kross, Eesti mõisate asjatundja ja Baltisaksa Kultuuri Seltsi juhatuse liige Maaja Silm ja Estraveli Balti tootesuuna juht Malle Pottsepp. Modereerib Indrek Treufeldt.

Kl 15:30 Milline tehnika reisile kaasa?

Nutitelefoni ajastul pole reisijal enam tarvis reisijuhte kaasa pakkida ega kaarte osta, paljudes riikides pole isegi pileteid välja printida tarvis. Tehnoloogilistest vidinatest, mis tulevad reisile minnes kasuks ja mille abil saab reisi põnevamaks, mugavamaks ja meeldejäävamaks muuta, räägivad Digitarga äpitark Anna-Liisa Reinson ja tehnoloogiate poolelt suurte kogemustega Heigo-Aulemb Ensling. Modereerib Indrek Treufeldt.

Pühapäeval, 12. veebruaril

Kl 12:30 Kruiisireisi nipid

Kruiis on maailmas väga levinud viis reisida ühe reisi jooksul mugavalt mitmesse sihtkohta ja käia lühikese aja jooksul erinevates riikides, ilma et peaks muretsema transpordi, majutuse või toidu pärast. Kuid millist kruiisi valida? Millele tähelepanu pöörata? Mida peaksid teadma, et oma reisist parim võtta? Just nendele küsimustele hakkavad vastust otsima hiljuti kruiisidelt naasnud „Minu“ raamatusarja kirjastaja Epp Petrone ja tuntud toidublogija Silja Luide.

Kl 13:30 Lastega reisima – perepuhkus, mida naudivad nii lapsed kui täiskasvanud

Kuidas reisida nii, et ühist perepuhkust naudiksid nii lapsed kui täiskasvanud? Nii, et reisihuvilised lapsevanemad saaksid oma rännukihku rahuldada, aga et ka väiksed reisikaaslased oleksid õnnelikud ja rahul? Perereiside õnnestumiseks annavad soovitusi ja räägivad oma kogemustest staažikas maailmarändur, kirjanik ning kolme lapse ema Epp Petrone ning lastega reisimisest rääkiva blogi happylittletraveller.com autor Janika Ritson.

Lisainfo:
Airi Ilisson-Cruz
Estraveli turundusjuht
tel 503 0329
press@estravel.ee