Reisihommik viib fjordide maale Norrasse

28.03.2019

Sel laupäeval, 30. märtsil kl 12 toimub Viru keskuse Rahva Raamatus Norrat tutvustav reisihommik, kus Heikki Võsu tutvustab värsket reisiraamatut „Minu Oslo“, oma mägedes elamise lugu jutustab “Minu Norra” autor Tanel Saimre ning praktilist reisinõu jagab pikalt Norras elanud Estraveli e-äri arendusjuht Matthias Kreisman.

Eestlased külastavad Norra sihtkohtadest kõige sagedamini pealinna Oslot, näitab Estraveli statistika. Moodsas suurlinnas on palju ostuvõimalusi ja kaasaegse kultuuri keskusi, kuid leidub ka mitmeid põnevaid tegevusi ajaloohuvilistele või viikingite kultuuri austajatele. „Oslo on väga mitmekülgne ja avastamisrõõmu pakkuv linn, mille ümberkaudsed mäed ja rahvuspargid sobivad matkamiseks ja mäesuusatamisega tegelemiseks. Kesklinnast vaid tunniajase sõidu kaugusel asub mitu väga head suusakuurorti, kultuurihuvilistele leidub erinevaid muuseume ja muidugi ei saa ka trolle ära unustada. Talvine reis Oslosse on hea võimalus ühildada suusareis linnapuhkusega, suvel matkatakse mägedes ja imetletakse fjordide-vaateid,“ loetles Matthias Kreisman peamisi põhjuseid, mis Eesti reisijaid Norrasse viivad.

Reisihommikul esitleb „Minu Oslo“ reisiraamatut Heikki Võsu, kes elas neli aastat Oslos Eesti diplomaadi abikaasana. Saame teada, milline tundub elu Norra pealinnas, mida saatkonnas tegelikult tehakse ja milliseid omadusi on vaja selleks, et olla üks korralik koduperemees.

Seltsiks Heikki huumoriga immutatud Oslo-juttudele ühineb vestlusega “Minu Norra” autor Tanel Saimre, kes elas, tudeeris ja töötas Norra arktilises põhjaosas, kus ta nägi muuhulgas lummavaid virmalisi, elas koos norrakate, poolakate, pagulaste ja professoritega ning koges omal nahal Norra erinevaid tahke.

Praktilist reisinõu annab Estraveli e-äri arendusjuht Matthias Kreisman, kes on pikalt Norras elanud ja oskab oma kogemusest jagada infot selle kohta, kuidas ja millal on parim Norrasse reisida ning milliseid reisimisviise ja harrastusi seal erinevatel aastaaegadel proovida.

Estraveli statistika järgi külastavad eestlased Norrat kõige rohkem suvekuudel, et matkata mägede ja fjordidega vahelduval rannikul, aga populaarsed on ka jaanuarikuised suusareisid. Norra edasi-tagasi otselendude hinnad algavad 169 eurost ja reisipaketid 630 eurost.

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus Viru keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. Otseülekannet saab vaadata nii Rahva Raamatu, Petrone Prindi kui ka Estraveli Facebooki lehtedel ning hiljem ka järelvaatamises. Järgmised reisihommikud viivad 27. aprillil Londonisse ja 18. mail Horvaatiasse.

Lisainfo:
Janika Ritson
Estraveli pressiesindaja
Tel: +372 5666 1528
Email: janika.ritson@agendapr.ee