Egiptus – kui tahad päikest ja puhkust

13.01.2020
Estravel

Päikeseline ja soodne Egiptus on jätkuvalt eestlaste talvine lemmikreisisiht. Sealsete kuurortide ja hotellidega käisid tutvumas meie reisikonsultandid Aiki Jürgenstein, Liina Tollimägi ja Karin Laansoo.

Hurghada

Aiki Jürgenstein Estraveli Stockmanni büroost ütleb, et Hurghada sobib suurepäraselt neile, kes soovivad vee-aluse maailmaga tutvust teha, hotellis puhata ja akusid laadida. Kuna on hinna poolest on tegu pigem soodsama sihtkohaga, siis lastega peredele, pensionäridele või tundlikuma rahakotiga inimesele on Hurghada väga hea valik.

“Egiptus on ka ju tegelikult palju enamat kui lihtsalt kõik-hinnas-puhkus. Kui on vähegi huvi, soovitan tutvuda pakutavate ekskursioonidega, et näha ja kogeda hotellist veidi kaugemale,” lisab Liina Tollimägi meie Suur-Karja büroost. Liina käis näiteks Luxori ekskursioonil, mis maksis 40 USD ja sisaldas erinevaid sissepääsupileteid ning lõunasööki Niiluse jõe kaldal. Ära nähti Karnaki tempel, Al-Deir Al Bahari tempel ja Kuningate org.

Milline kuurort Hurghadas valida?

Liina sõnul on kuurordid äärmiselt turvalised, aga omal käel seiklejatele päris kohaliku eluolu sisse ei soovitata siiski minna.

Hurghada on üks tähtsamaid turismikeskusi ja on näha, et linn laieneb väga aktiivselt. Igal pool on palju ehitusjärgus maju, hotelle või teisest küljest mahajäetud hooned ja tühermaa. Hurghada keskuses on palju söögikohti, võimalusi ostlemiseks, meluks jms. Ideaalne kõikidele puhkajatele.

Soma Bay asub Hurghadast üsna kaugel (50 km). See on uuem turismipiirkond. Piirkonnas ongi ainult hotellid ja kõrb; muu elu puudub (lähim linn on Safaga). Saab rahulikult tegeleda veespordiga ja nautida hotellimõnusid. Soma Bays asub ka golfiklubi, seega ideaalne golfisõpradele. PS! Hea variant, kui tahetakse Luxorisse minna, kuna võetakse kõige viimasena transfeeri peale ja saavad kõige esimesena maha.

Makadi Bay on kuurort, mis asub Hurghadast 35 km kaugusel. Piirkond sobib snorgeldamishuvilistele ja rohkem rahulikuks puhkuseks.
Madinat Makadi. Sarnaselt Makadi Bayle sobib see piirkond rahuliku puhkuse armastajale, melust rohkem eemal ja selline hotellipuhkusele orienteeritud. Hotellid on väga-väga hea tasemega ja kvaliteetsed.

Sahl Hasheesh sobib hästi paaridele. Lastele seal eriti tegevust ei ole. Samuti suletud kuurort ja ümberringi ainult suuredhotelli territooriumid või kõrb.

El Gouna on Hurghadast 25 km kaugusel. Suletud kuurort, st väga turvatud ja sissesõidul kontrollitakse ja pannakse kirja sõidukid. Linna viivad erinevad sissepääsud; üks on kohalikele elanikele ja teine turistidele. Väga palju on villasid ja väikeseid maju, mida saab rentida. Kogu kuurort kulgeb kanali kaldal. Sobib hästi lohesurfaritele, olles kõige tuulisem piirkond.

Sharm el Sheikh

Karin Laansoo Estraveli tellimiskeskusest tegi novembris tutvust Sharm el Sheikhiga. “Kui tahta lihtsalt päikest ja puhkust, siis miks mitte valida Egiptus,” nõustub Karin. “Nägime ilusat ja koledat. Uhkete hotellide kõrval on sageli tühermaa varemetega.”

Märkmeid Sharm el Sheikhi kuurortidest

Naama Bay on Sharm El Sheikhi suurim ja populaarseim kuurort, kus on ilus rannapromenaad, palju uhkeid hotelle, poode, ööklubisid ja kohvikuid.

Vana Sharm – nagu nimi juba ütleb on tegemist Sharm El Sheikhi vanima osaga, mille peamiseks magnetiks on suur turg.

Hadaba asub Vana Sharmist umbes 5 km kaugusel. Populaarne kuurort sukeldujate seas.r

Nabq Bay – üks uuemaid kuurorte, mis asub põhjapoolseimas osas. Seal on peamiselt suured hotellid ja ilusad korrallrannad.

Sharks Bay asub Naama Bayst 30 km kaugusel, lennujaama lähistel. Seal asuvad mitmed mereäärsed hotellid. Meelelahutust ja maitseelamusi jagub samuti.

Tekkis tahtmine Egiptusesse puhkama sõita? Vaata pakkumisi ja küsi hotellisoovitusi

Kommentaarid: