Estraveli asutaja Aivo Takis pälvis Valgetähe III klassi teenetemärgi

29.01.2019

President Kersti Kaljulaid andis Eesti Vabariigi aastapäeva eel riiklikud teenetemärgid tänuks 112 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Baltikumi suurima reisiagentuuri Est­ravel AS juhatuse liige Aivo Takis pälvis Valgetähe III klassi teenetemärgi ettevõtluse edendamise eest Eestis ja eestluse hoidmise eest Austraalias.

Foto: Arno Mikkor/VPK 

Aivo Takis oli üks Estraveli asutajatest 30 aastat tagasi ning ainus, kes on praeguseni aktsionäride seas. Pärast firma ülesehitamist Eesti juhtivaks reisibürooks elas Takis aastatel 2003–2015 Austraalias, olles kogu selle aja jooksul tegev ka Estraveli juhatuses. Lisaks oli ta aktiivne Eesti kogukonna edendajana Austraalias, olles erinevatel aegadel nii Sydney Eesti Seltsi kui ka Sydney Eesti Maja Kooperatiiv juhatuse liige, sh ka esimehe ametis. Lisaks töötas Takis pea 3 aasta jooksul viimase Eesti aukonsulina Sydneys enne riikliku diplomaatilise esinduse avamist Austraalias peakonsulaadi ja hiljem saatkonna näol.

“Olen väga tänulik Vabariigi Presidendi poolt osutatud tähelepanu ja tunnustuse eest,” lausus Takis. “Ühtlasi sooviksin tänada kõiki oma kolleege Estravel Grupi reisibüroodes üle maailma, kellega koos töötades ei ole miski võimatu.”