Laupäevane reisihommik pakub võimalust Londoniga lähemalt tutvuda

25.04.2019

Sel laupäeval, 27. aprillil kell 12 toimub Viru Keskuse Rahva Raamatus Londoni-teemaline reisihommik, kus Anu Samarüütel tutvustab oma reisiraamatut „Minu London“, kuulajad saavad reisinippe küsida Estraveli tootjasuhete juhilt Katrin Samlikult ja vestlust modereerib suurlinnu ja kõrgmoodi armastav Reet Härmat.

Estraveli tootjasuhete juht Katrin Samlik tõi välja, et Inglismaa reiside arv kasvas hüppeliselt 2012. aasta suveolümpia ajal ja 2017. aastal, kui Tallinnast Londonisse toimusid British Airwaysi otselennud, kuid London on olnud eestlaste hulgas populaarne sihtkoht läbi aegade: „Inglise kuningapere, kellaviietee, Big Ben, kahekorruselised punased bussid, Mary Poppins või Alice Imedemaalt on sümbolid, mis tuttavad pea igale Eesti inimesele. Londoni näol on tegemist meile ühe lähima tõelise metropoliga, kus saab kiire linnapuhkuse raames nautida suurlinna hõngu, samuti pakub Londoni kaubandus parimat valikut moegurmaanidele,“ loetles ta põhjuseid, miks igal aastal lendab Suurbritanniasse tuhandeid eestimaalasi.

Moest ja oma elust Londonis räägi reisihommikul ka moedisainer Anu Samarüütel, kelle reisiraamat “Minu London” pajatab loo sellest, kuidas Anu ühel hetkel polnud eluga sugugi rahul ning otsustas asjade käiku muuta ning kõike uuesti algusest alata: temast sai taas üliõpilane – seekord maailma kuulsaimas moekoolis London Central Saint Martins College’is, legendaarse ja kardetud moeprofessori Louise Wilsoni käe all. „Mis saaks olla parem kui olla teel oma elu-unistuse poole? Elades samal ajal maailma kõige inspireerivamas ja loomingulisemas linnas, mille suuri ja väikseid argiimesid siin ka teiega jagan,“ kirjutab Anu oma raamatus, millega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Vestlust modereerib samuti Londonit ja moodi armastav iluhoolik Reet Härmat, kellele meeldib ellu vaheldust tuua linnapuhkustega ja London on üks tema lemmik-sihtkohtadest.

Estraveli statistika näitab, et kõige populaarsemad kuud, millal Eesti inimesed Londonisse reisivad, on aprill, juuli ja august. Suurbritannias viibitakse keskmiselt 4-5 päeva, kuid suvised reisid on pikemad – keskmiselt 8 päeva. Londoni muuseumite ja kultuurisündmuste valikus leidub sobivat igale maitsele: sageli broneerivad reisijad lisaks lennupiletitele ja majutusele ka rongipiletid lennujaamast kesklinna ning kontsertide, muusikalide ja spordivõistluste piletid, kusjuures kõige enam käiakse kaasa elamas jalgpallimatšidele. Vaatamisväärsustest külastatakse enim London Eye vaateratast ja vahakujude muuseumit, lisaks muusikalidele ja ooperile käiakse meelt lahutamas stand up lavastustel.

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus Viru keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. Otseülekannet saab vaadata nii Rahva Raamatu, Petrone Prindi kui ka Estraveli Facebooki lehtedel ning hiljem ka järelvaatamises. Hooaja viimane reisihommik viib 18. mail Horvaatiasse.

Märtsis toimunud Norra reisihommiku video: Norra reisihommik.

Lisainfo:
Airi Ilisson
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobile: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee