5 nõuannet, mis tõstavad su reisivideod uuele tasemele

17.04.2018
Photopoint

Reisil olles tekib sageli soov põnevad paigad ja erilised elamused fotodele ja videotele jäädvustada, et kogeda reisiemotsioone hiljem uuesti ja jagada neid sõpradega sotsiaalmeedias. Sageli selgub aga pärast reisi filmitud materjale läbi vaadates, et tehtud kaadrid pole üldse nii lahedad, kui oli elu kohapeal. Nüüd see muutub, sest Photopointi eksperdid panid kirja viis soovitust, mis tõstavad su reisivideod uuele tasemele.

1. Video lugu

Üks suurimaid vigu videote tegemisel on sisu ja loo puudumine. Võid filmida tuhandeid eurosid maksva Sony tippklassi hübriidkaameraga, aga kui videol puudub lugu, siis pole suuremat edu oodata. Mõtle video lugu ja sõnum läbi juba enne filmimist ja filmi kasvõi nutitelefoniga.
Kui unustad enne filmimist loo peale mõelda, pane video loogiline sisukord paika enne monteerimist. Ära pane videoklippe kokku suvalises järjekorras, vaid ürita need omavahel kokku siduda. Näiteks kui sul on mitu kaadrit linnast ja mitu kaadrit meres ujumisest, siis ära pane neid omavahel segamini, vaid alusta kaadritega linnast ning seejärel liigu ujumise kaadrite juurde. Nii on video loogilisem ja vaataja jaoks põnevam.

2. Kaamera valik

Reisides on väga oluline, et pagas oleks võimalikult kompaktne ja kerge. Suure peegelkaamera kaasas kandmine võib olla tülikas. Väga heaks abiliseks on aga hübriidkaamerad, sest need on peegelkaameratest kordades kergemad ja väiksemad, kuid kvaliteedilt samad. Kui soovid aga eriti efektseid aerokaadreid, lisa oma tehnikarsenali pisike DJI Mavic Air droon.

3. Muusika

Videole avaldab väga suurt mõju muusika. Vali muusika vastavalt meeleolule, mida soovid edastada – näiteks kui video on filmitud talvel külma ja halli ilmaga, sobib taustamuusikaks midagi rahulikku ja meloodilist. Kui käisid soojas ja päikselises sihtkohas ning meeleolu on rõõmus, võiks ka muusika olla tempokas ja rõõmsa alatooniga. NB! Muusika puhul on oluline, et sinu valitud laul ei oleks autoriõiguste poolt kaitstud.

4. Video perspektiiv

Videot on väga lihtne huvitavamaks muuta, kasutades erinevaid vaatenurki. Uusi põnevaid perspektiive on hea jäädvustada GoPro seikluskaameraga, kuna see on väike, veekindel ja väga vastupidav. Vees oma tegevuse jäädvustamine GoProga on lihtsamast lihtsam, kaamera tuleb lihtsalt endaga kaasa võtta ja salvestama panna. Tänu GoPro väikestele mõõtmetele ja spetsiaalsete kinnitusvahendite laiale valikule on võimalik see väike kaamera filmima panna ükskõik kuhu, alustades peapaelaga pea külge kinnitamisest kuni iminapaga autoklaasile kinnitamiseni.

5. Stabiilsus

Video vaatamise teeb nauditavaks stabiilne pilt. Kui filmid telefoniga, on suureks abimeheks DJI Osmo Mobile stabilisaator, mis eemaldab videolt kõndimisest või liikumisest tuleva värina. DJI on mõelnud ka kaameraga filmijate peale – Ronin stabilisaator töötab samal põhimõttel nagu Osmo Mobile, kuid see on mõeldud kandma suuremat raskust.

Nõuannete nimekirja võiks lõputult pikendada, kuid need on kõige olulisemad punktid, millega oma reisivideote kvaliteeti tõsta. Hea video saamiseks mõtle neile juba siis, kui piletid ostetud ja reisiplaan paigas. Nii jääb aega, et oma foto- või videotehnika üle vaadata ja vajadusel varusid täiendada. Parima valiku fotovarustust leiad Eesti suurima fotospetsialisti Photopointi esinduskauplustest või veebikaubamajast.

Pane oma oskused proovile Eesti suurimal reisivideote konkursil ja võida hinnalisi auhindu!
Loe lähemalt SIIT.

Kommentaarid: