Soomes lõppesid Covid-19 reisipiirangud

01.07.2022
Estravel

Soome kaotas seni kehtinud reisipiirangud, mis olid mõeldud COVID-19 leviku tõkestamiseks.

Alates reedest, 1. juulist ei pea reisijad riiki sisenedes enam esitama COVID-19 vaktsineerimise või läbipõdemise tõendeid ega end COVID-19 suhtes testima.

Koroonaviirusega seotud tervisekaitsemeetmete lõppemine kehtib nii Soome sise- kui välispiirikontrollis. Sisepiir tähistab Soome ja ülejäänud EL-i või Schengeni riikide vahelist piiri ning välispiir Soome ja ELi mittekuuluvate või mitte-Schengeni riikide vahelist piiri.

Tervisekaitsemeetmed sisepiiridel tulenesid nakkushaiguste seadusest, mis tunnistati kehtetuks alates 30. juunist 2022. Sätteid ei pikendata, kuna need ei ole enam COVID-19 pandeemia leviku tõkestamiseks asjakohased. Välispiiridel kehtivad aga jätkuvalt tavapärased sisenemispiirangud, mida tuleb kontrollida Soome piirivalve kodulehelt. Lühidalt tähendab praegune olukord seda, et Soome reisimine on lubatud samadel tingimustel nagu pandeemiaeelsel ajal. Euroopa Liidu välistest ja mitte-Schengeni riikidest saabuvatel reisijatel peavad endiselt olema tavapärased reisidokumendid, st pass ja vajadusel viisa.

Lisainfot Soome reisimise tingimuste kohta saad Reisi Targalt – Soome lehelt või oma reisikonsultandilt.

Laevapiletid Soome saad kõige mugavamalt broneerida Laevapiletid.ee lehel.

 

Kommentaarid: