Soome saab Eesti turist nüüd vabalt sisse, kuid teatud juhul nõutakse testi

28.07.2021
Estravel

Alates 26.07.2021 ei rakenda Soome oma sisepiiril (Schengeni riikide, sh Eestiga) enam piirikontrolli. See tähendab, et Soome saab siseneda vabalt, ka turismi eesmärgil. Järgida tuleb alljärgnevaid tervisekaitsemeetmeid.

Vabalt saavad Soome siseneda:

  • täielikult vaktsineeritud inimesed (vaktsineerimiskuur peab olema lõpetatud 14 päeva enne riiki sisenemist). Soome tunnustab seitset vaktsiini.
  • koroonaviiruse viimase kuue kuu jooksul läbipõdenud inimesed;
  • samuti madala nakatumisriskiga riikidest, kus nakatumismäär on alla 10/100 000/14p, saabujad (vt nimekiri allpool).
  • Kui inimene ei ole vaktsineeritud või haigust läbi põdenud, tuleb Soome sisenemiseks esitada tõend 72 h jooksul enne riiki sisenemist tehtud negatiivse koroonatesti kohta või tõend vähemalt 14 päeva enne riiki sisenemist saadud ühe vaktsiiniannuse kohta. Lisaks tuleb teha kordustest 3–5 päeva pärast Soome sisenemist. Kuni testitulemuse teadasaamiseni tuleb vältida kontakte. Juhul, kui isikul ei ole kumbagi tõendit, tuleb tal teha kohe Soome saabudes koroonatest (piiripunktis või 24 h jooksul riiki sisenemisest) ning kordustest 3–5 päeva pärast Soome sisenemist. Kuni testitulemuse teada saamiseni tuleb vältida kontakte.
  • Tervisekaitsemeetmed ei puuduta 2006. a või hiljem sündinud isikuid. Samuti näiteks diplomaate, kaubaveo ja logistikapersonali, laevade, õhusõidukite või rongide meeskondi või isikuid, kelle riiki sisenemise põhjuseks on ootamatu tervist või julgeolekut ohustava ühiskonna infrastruktuuri puudutava ohu tõrjumine.

Madala nakatumisriskiga riigid/piirkonnad: Austraalia, Hongkong, Island, Iisrael, Hiina, Macau, Malta, Poola, San Marino, Singapur, Uus-Meremaa ja Vatikan ning teatud vallad Norras (Omasvuono, Kaivuono, Raisin, Koutokeino, Kaarasjoki, Teno, Uuniemi ja Etelä-Varanki). Kõrgema nakatumisriskiga kolmandate riikide suhtes rakendatakse piirikontrolli kuni 22.08.

Allikas: Välisministeerium Reisi Targalt

 

Kommentaarid: