Suusareiside populaarseimad sihtkohad on Itaalia ja Šveits

31.01.2017

Estraveli statistika näitab, et suusareisidel käijate arv on käesoleval talvehooajal jäänud samale tasemele eelmise aastaga. 80% puhkusereisijatest sõidavad talvehooajal soojadesse sihtkohtadesse ja 20% suusapuhkusele. Kõige rohkem käiakse suusareisidel Itaalias ja Šveitsis.

Suusareiside hooaeg kestab detsembri algusest kuni aprilli alguseni. Suusareisi sihtkoha valik tehakse selle alusel, kui kogenud suusatajate/lumelauduritega on tegemist ning millised on suusakeskuse pakutavad võimalused. Sihtkohta valides võetakse arvesse ka kohapealset hinnataset – lisaks transpordikuludele ja majutusele on suusareisi eelarve kujunemisel oluliseks komponendiks mäepiletite ja varustuse rendi hind.

Populaarseimad suusakeskused

Kõige rohkem külastavad Eesti suusatajad ja lumelaudurid Alpide ja Skandinaavia suusakeskuseid. Populaarsemateks Alpikeskusteks on Cervinia ja Dolomiti Itaalias, Zermatt ja St. Moritz Šveitsis ning Mayrhofen, Innsbruck, Zell am See jt Austrias. Kuulsad suusakeskused asuvad ka Prantsusmaal, Saksamaal ja Andorras. Alpide soodsaima suusapuhkuse saab veeta Austria keskustes.

Eesti inimesed külastavad palju ka Soome Himose, Tahko, Vuokatti, Ruka, Levi jt suusakeskuseid, Rootsis käiakse suusatamas nt Åre ja Säleni keskustes, Norras Trysilis, Lillehammeris ja mujal.

Mitmekülgne suusapuhkus

Klientidele, kes tahavad suusareisile minnes uusi põnevaid sihtkohti avastada, pakume reise USA, Kanada ja Jaapani suusakuurorditesse, kus on väga rikkalik suusakeskuste valik ning sobivaid suusaradu leidub iga tasemega suusatajatele ning lumelauduritele. Reisijad, kes nii pika sõidu ette võtavad, ei veeda kogu reisi enamasti suusatades, vaid külastavad reisi jooksul ka vaatamisväärsuseid ja tutvuvad sihtkohaga lähemalt.
Suusatamas käiakse ka Gruusias — sealsed populaarseimad suusanõlvad asuvad Gudauri ja Bakuriani kuurortides — ning suusatada on võimalik isegi Dubai sisehalli rajatud suusakeskuses.

Kõrghooaeg märtsis
Aasta alguse kuud jaanuar ja veebruar on reisimiseks soodsaimad. Kõrgemal mägedes on siis väga head lumeolud, aga osades sihtkohtades võib olla ka üsna krõbe pakane.
Märtsis on suusareiside kõrghooaeg – siis on lund veel piisavalt, aga kõrgemates tippudes saab juba ka päikest võtta. Märtsireiside puhul tuleb populaarsemates suusakeskustes arvestada suure külastajate arvuga, eriti koolivaheajal. Suusarajad on parimas seisus hommikul vara, vahetult pärast hooldust, kui rahvamassid pole veel alla laskunud. Pärastlõunal ei paku laskumised enam samaväärset naudingut, välja arvatud nt Skandinaavia keskustes, mida hooldatakse sagedamini.

Pakettreis või eraldi lennupiletid ja majutus

Estravel müüb suusareise valmis pakettidena, aga ka eraldi komponentidena, paljud suusahuvilised ostavad eraldi lennu- või laevapiletid ja majutuse. Võimalik on ka suusabussi rentida, kuhu mahub seltskonnale lisaks ka suusavarustus, et ise näiteks Alpidesse või laevaga Skandinaaviasse suusatama sõita.
Reisi planeerides tuleb läbi mõelda, kas suusavarustus võetakse kaasa Eestist või renditakse kohapeal. Osade lennupiletite tingimustes on erimõõdus spordivarustuse kaasavõtmine lubatud, kuid enamasti tuleb selle eest lisa maksta.

Väga oluline on reisikindlustuse olemasolu, mille puhul tuleb kontrollida, et kindlustus kataks ka mäesuusa- või lumelauaspordi harrastamisel saadud vigastused.

Estravel AS on Eesti ja Baltimaade suurim ja vanim reisibüroo, mis asutati 1988. aastal. Ettevõttel on esindused neljas riigis, üheksas erinevas linnas. Estravel kuulub sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile.

Kontakt:
Janika Ritson
Estraveli pressiesindaja
tel 5666 1528
janika.ritson@estravel.ee