Koolivaheajal reisivad lastega pered Soome ja Kreekasse

18.06.2019

Suvisel koolivaheajal reisivad eestlased tavapärasest rohkem koos lastega. Lähiriikidest eelistavad pered reisida Soome ja Rootsi ning soojema kliimaga sihtkohtadest on populaarsed Vahemere maade ja Bulgaaria kuurordid.

Reisibüroo Estravel turundusjuht Airi Ilisson ütleb lastega reisijate sihtkohtade edetabelit kommenteerides, et esikohal on peamiselt need sihtkohad, kuhu saab kohale ühe lennureisiga. „Lastega pered eelistavad reisida sinna, kuhu saab kohale võimalikult lühikese ajaga ja mugavalt,“ selgitas Ilisson.
“Väga hea uudis on see, et Kreetale saab jaanipäevast juuli lõpuni Tallinnast otse lennata Finnairiga, kes on 9 aasta järjest tunnistatud Põhja-Euroopa parimaks lennufirmaks.”
Lisaks pakettreisidele saab Kreekasse, Türki ja Hispaaniasse Malagasse sel suvehooajal Tallinnast ka liinilendudega otse lennata.

Suvise koolivaheaja perereiside sihtkohtade TOP 10:

1. Soome
2.  Kreeka
3. Bulgaaria
4. Türgi
5. Rootsi
6. Venemaa
7. Itaalia
8. Ameerika Ühendriigid
9. Horvaatia
10. Hispaania

Allikas: Estravel (lastega reiside broneeringud perioodil juuni-august 2019)

Airi Ilisson kiidab Kreekat kui ideaalset perereisi sihtkohta. Aastaid Kreeka lemmiksaarteks olnud Kreeta ja Rhodose kõrval on tänavu populaarseim Korfu. „Kindlasti on oma osa selles ka ETV-s jooksnud sarjal „Durrellid“, mis põhineb Gerald Durrelli raamatus “Minu pere ja muud loomad” kirjeldatud Korfu elamustel.“

Lopsakas loodus, mäed ja rannad ning traditsiooniline hästi säilinud Vahemere-äärne arhitektuur loovad idüllilise meeleolu muinasjutuliseks puhkuseks. „Korfu kuurordid pole liiga suured ega tihedalt kõrghooneid täis pikitud. Lisaks populaarsetele liivarandadele leidub saarel ka hulgaliselt väikeseid rannakesi neile, kes hindavad privaatsust. Kui võtta rendiauto ja omal käel saarel ringi sõita, siis avastamisrõõmu saab Korful kogeda igal sammul,“ soovitab Ilisson.
Seiklushimulistele leidub hulgaliselt vaba aja tegevusi: laeva- ja paadisõidud, langevarju- ja banaanisõidud, veesuusatamine, sukeldumine, snorgeldamine jms.

Airi Ilisson kirjeldas, miks Soome on stabiilselt eestlaste reisisihtkohtade esikolmikus: „Päevareisid Soome ei võta kuigi palju aega ega raha ning Helsingis on palju toredaid kohti, kus kogu perega aega veeta: Linnanmäki lõbustuspark ja Sea Life’i meremaailm pakuvad avastamist igas eas reisisellile. Samuti on Helsingis disaini- ja kunstihuvilistele valikut rohkem kui üheks päevaks ning sealsed disainipoed, muuseumid, galeriid ja festivalid on kujunenud Eesti kultuurigurmaanide mekaks.“

Estraveli statistika näitab, et Vahemere ja Musta mere äärsete perereiside tavaline pikkus on 2 nädalat, keskmine hind reisija kohta on 470 eurot. Rootsi reisitakse keskmiselt kolmeks päevaks ja keskmine broneeringu hind reisija kohta on 99 eurot. Soome minnakse küllaltki sageli aga vaid üheks päevaks – Helsingisse teemaparke ja ostukeskusi avastama. Kiired ja soodsad laevaühendused Helsingiga võimaldavad lühikest seiklust vaid keskmiselt 16 euro eest ühe pereliikme kohta.

Estravel on Eesti vanim reisiagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, mis on tegutsenud juba 30 aastat. Ettevõttel on 15 bürood kuues riigis: Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, USA-s ja Austraalias, kus töötab kokku üle 200 inimese. Eesti kapitalile kuuluv Estraveli grupp on Eesti ja Balti riikide suurim reisiteenuste müüja.

Lisainfo:
Airi Ilisson
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobile: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee