Reisihommikute sari tutvustab Sydneyt ja tähistab Austraalia päeva

24.01.2019

Sel laupäeval, 26. jaanuaril kl 12 toimub Viru keskuse Rahva Raamatus Austraalia suurlinna Sydneyt tutvustav reisihommik, kus Triin Pehk tutvustab oma värsket reisiraamatut „Minu Sydney“ ning äsja Austraalias ringi tuuritanud filmimees Andres Maimik räägib oma värsketest reisikogemustest.

Seekordne reisihommik, mille fookuses on Austraalia ja Smaragdlinnana tuntud Sydney, toimub erilisel päeval, sest 26. jaanuaril tähistab kogu Austraalia rahvuslikku pidupäeva – Austraalia päeva. „Minu Sydney“ autor Sydneys elav Triin Pehk tutvustab reisihommikul oma värskelt trükist tulnud raamatut, mis jutustab linna eripalgelisusest: “Roheluse ja loodusliku ilu poolest maailma tipus olev Sydney võrgutab külastajat oma pöörase fotogeensusega. Öeldakse, et Sydneys on peidus sada Sydneyt. Minu arust on neid rohkemgi.”

Teise külalisena jagab oma värskeid Austraalia ja Sydney reisikogemusi tuntud Eesti filmitegija Andres Maimik. Andres saabus äsja kolme nädala pikkuselt Austraalia reisilt, kus käis muuhulgas kohalikele eestlastele oma filme näitamas ja osales Sydney Eesti Päevadel.

Praktilist reisinõu annab Estraveli Sydneys asuva tütarettevõtte Aero Travel reisikonsultant ning sadu eestlasi Austraaliasse ja tagasi lennutanud Liisa Hagen, kes elas, töötas ja õppis Austraalias kokku pea seitse aastat, sellest omakorda veidi üle nelja aasta Sydneys. Vestlust modereerib raamatu “Minu Austraalia” autor Estraveli turundusjuht Airi Ilisson-Cruz.

Just sel laupäeval tähistab terve Austraalia riik suurejooneliselt rahvuslikku pidupäeva – Austraalia päeva, sest 26. jaanuaril 1788. aastal randus briti laevastik Austraalias, eesmärgiga asutada esimene sunnitööliste koloonia. Sellest kolooniast kasvas välja linn, mida tänapäeval tunneme Sydney nime all. Austraalia päevaga tähistatakse ühtekuuluvust ja multikultuursust. Toimub palju suuri üritusi, heisatakse lippe, peetakse tseremooniaid ning lastakse ilutulestikku. Pered ja sõbrad kogunevad koos parki või randa grillima ning niisama lõbusalt aega veetma.

Eestlaste huvi Austraaliasse reisimise vastu sai hoo sisse 2013. aastal ning see püsib jätkuvalt kõrge. Kõige enam reisijaid lendab saareriigi pealinna Sydneysse. Austraaliasse ja Okeaaniasse reisitakse kõige enam sügisel ja talvel, sest just siis on seal suvi ja Eesti reisijaid paeluv kliima.

Vaata ka: Sydney reisihommiku info Facebookis

Ooperimaja, üks Sydney sümboleid.

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus Viru keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. Otseülekannet reisihommikust saab vaadata nii Rahva Raamatu, Petrone Prindi kui ka Estraveli Facebooki lehtedel ning hiljem ka järelvaatamises.

Järgmine reisihommik viib meid 16. veebruaril Austriasse ning ülejärgmisel korral reisime 30. märtsil Oslosse ja Norrasse.

Lisainfo:
Airi Ilisson-Cruz
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobile: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee