Eesti inimesed veedavad talvepuhkust üha enam välismaal

27.09.2017

Eesti suurima reisiagentuuri Estraveli statistika näitab, et talviste puhkusereiside müük on viimastel aastatel kasvanud – nii päikese- kui suusareisidel käib varasemast rohkem inimesi.

Talvehooajal reisivad Eesti inimesed peamiselt soojadesse sihtkohtadesse. Päikesereiside müük kasvab iga aastaga ja rannapuhkus on Eesti inimeste hulgas eelistatuim talvise puhkuse veetmise viis. Samal ajal on märgata ka suusareiside populaarsuse kasvu. Kui varasematel aastatel eelistas 80 protsenti reisijatest soojamaareise ja 20 protsenti suusareise, siis eelmisel talvehooajal kasvas suusapuhkuse valinud reisijate arv 27 protsendini.

Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz tõi välja, et soodsa hinnaga talvepuhkuse broneerimiseks on praegu viimane aeg. “Kõige enam ostetakse reisiagentuurist eraldi lennupileteid ja hotellimajutust. Käimas on mitmed lennufirmade sooduskampaaniad, mille raames saab talvise puhkusereisi tavahinnast soodsamalt,” lisas Ilisson-Cruz.

Päikesereiside populaarsemad sihtkohad on talvehooajal Kanaari saared, Egiptus, Tai, Araabia Ühendemiraadid, India ja Vietnam. Uue sihtkohana on edetabeli tippu lisandunud Sri Lanka. Eelistatakse sihtkohtasid, kus on soe kliima, mugavad lennuühendused ja hea hinna ja kvaliteedi suhtega majutus ning ekskursioonid.

Suusareiside hooaeg algab detsembri alguses ja kestab aprilli keskpaigani. Populaarsemad sihtkohad on Soome, Rootsi, Norra, Austria, Šveits, Prantsusmaa ja Itaalia. Suusareisi sihtkoha valik tehakse selle alusel, millised on suusakeskuse pakutavad võimalused. Arvesse võetakse ka kohapealset hinnataset – lisaks transpordikuludele ja majutusele on suusareisi eelarve kujunemisel oluliseks komponendiks mäepiletite ja varustuse rendi hind.

Estravel on Eesti suurim reisiagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, mis saab peagi 30-aastaseks. Ettevõttel on 15 bürood kuues riigis: Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, USA-s ja Austraalias. Estraveli grupis töötab üle 200 inimese ja kontserni müügikäive oli eelmisel aastal ligi 76 miljonit eurot. Ettevõte põhineb 100% Eesti kapitalil. Puhkusereisijatele müüb Estravel kõige enam eraldi lennupileteid ja hotellimajutust.

Lisainfo:

Janika Ritson
+372 5666 1528
janika.ritson@agendapr.ee
Estraveli pressiesindaja