Viis reisiküsimust: Väino Laisaar

08.08.2016
Estravel

Seikleja, automatkaja ja matkasarjade operaator Väino Laisaar (38) annab meile aru, miks, kuidas ja kuhu ta reisib.

Meelispiirkonnad: Arktilised põhjaalad, Lõuna-Ameerika, Mongoolia, Sri Lanka.
Reisistiil: Enamasti kondame või sõidame suurema seltskonnaga mööda maakera ringi ning vaatame, mida huvitavat ette jääb. Ja et ka pereelu õitseks, uhame kalli kaasaga mööda Euroopat ja kondame lastega Eestis.
Ela kaasa: Enamik minu suurtest reisidest jõuab teleekraanile, olgu selleks siis 4×4 autoreiside erinevad sõidud või siis „Õhinapõhiste“ toimetamised. Muud tähtsad teated annan edasi Facebooki ja laisaar.comi kaudu ning nüüd tuleb välja ka esimene reisiraamat „4×4 reisid. Elu läbi kolme silma.

SAM_3185-Edit

Nii need seiklused telepurki jõuavadki. Kaamera taga Väino Laisaar. Foto: erakogu

1. Miks sa reisid?
Keeruline küsimus. Ühest küljest on minus meeletu hulk seiklusjanu ja uudishimu, mis hakkavad pikemal paigalpüsimisel hirmsat moodi kipitama. Teisalt avardub reisides maailmapilt ning värsket ja mõnusat infot tuleb kuhjaga peale. Vahel on aga minek seotud tööga – olgu selleks siis põnev operaatoritöö või uue reisisarja tootmine. Või siis hoopis lahe reisijuhi-tööots Vahel tuleb aga minna selleks, et mõtted ja sihid taas paika saada.

2. Kuhu soovitad minna?
Põnevaid kohti on meeletult. Mina vaimustun ehedatest inimestest ning enamasti tuleb nendega kohtumiseks sattuda kuhugi maailma äärealadele ja suurtest teedest ning linnadest eemale. Kindlasti tasuks reisida arktilistele põhjaaladele, Kesk- ja Lõuna-Ameerikasse ning Kagu-Aasiasse. Meeletus koguses põnevust ja mitmekesisust leiab Venemaalt, Indiast ja Nepalist rääkimata. Palju põnevat hulkumist pakuvad ka Mongoolia ja Tadžikistan.

3. Räägi mõni reisiseiklus.
Paraku jäävad kõige eredamalt meelde seigad, mis otsesel või kaudsel kombel elu ja tervise kallale kipuvad. Olgu selleks siis Siberi karud, eluohtlikud jõeületused, lugematud arreteerimised või siis automaaditoru ees seismine Kasahstani-Usbekistani piiri lähistel.

4. Kuhu plaanid järgmiseks minna?
Kalendrisse on hetkel kirjutatud reisijuhi-tööots Malaisias ja Singapuris. Enamasti lähen aga sinna, kuhu tee mind viib, ning see on omakorda tihedalt seotud sellega, milliseid põnevaid pakkumisi tehakse.

5. Reisitarkus nr 1
Ole normaalne ja sõbralik.

Kommentaarid: