Viisavabalt Venemaale!

05.08.2011
estravel

Sõbrad, rõõmustagem – nüüd saame meie ka viisavabalt Peterburi kruiisile sõita! Nimelt muutub kruiisilaeva Princess Anastasia graafik alates 12. septembrist nii, et laev hakkab Tallinna külastama kaks korda nädalas.

Laev lahkub Tallinna sadamast pühapäeva õhtul kell 18 ning jõuab esmaspäeva hommikul kell 8 Peterburi. Tsaarilinnas saab külastada kuulsaid vaatamisväärsusi, maitsta kohvikus saiakesi ja rüübata teed ning jalutada Neeva kaldapealsel kuni õhtul kella 16ni, tagasitee kodu poole algab kell 18.00. Teisipäeva hommikul kell 9 on laev tagasi Tallinnas, seega jõuavad virgemad veel terve tööpäevagi õhtusse saata.

Kruiisi hinnad algavad 150 eurost, ühe suuna hinnad 100 eurost. Hinnad on ühe kajuti kohta, valida saab nii kahese kui ka neljase kajuti.

Viisavabaks maalepääsuks peab lunastama 20-eurose City Bus Touri pileti. Mikrobussid sõidavad sadama ning Sokose hotellide Palace Bridge ja Vasilievsky vahet Vassili saarel ning peatuvad ka Iisaku väljakul. Tegemist on transfeerbussidega ja mitte hop-on hop-off tüüpi ekskursiooniga.

Soovi korral võid Venemaal ka pikemalt viibida ning näiteks Helsingi kaudu tagasi tulla. Pane siiski tähele, et viisavabalt on lubatud vaid laevaga riiki siseneda ja väljuda ning viisavabadus kehtib maksimaalselt 72 tundi. Pikema viibimise korral peab piiril esitama tõendid majutusebroneeringute kohta.

NB! Viisavaba sisenemist ei saa kasutada autoga reisijad.

Isutekitajaks:
3 ideed, kuhu minna Peterburis

Mõni põnev muuseum. Venemaa kultuuri pealinna muuseumidevalikust leiab endale igaüks midagi: kunstilembelised kaotavad pea maailmahaardega Ermitaažis ja vene kunstile keskendunud Vene kunstimuuseumis; uudistamist pakub Peeter I loodud Kunstkammer Venemaa esimene muuseum; militaarhuvidega kodanikud hindavad kõrgelt suurtükimuuseumi Petropavlovski kindluses; ajaloohuvilised külastavad kindlasti legendaarset ristlejat Aurora; maiasmokad kiikavad šokolaadi muuseum-kauplusesse.

Paadisõit Peterburi kanalites. Soojal ajal saab linna vaadata hoopis huvitavast rakursist paadi pardalt. Kõikjal kesklinnas paiknevad kanalites väikesed sadamad, kust saab tellida hariva ekskursiooni või minna lihtsalt paadiga sõitma.

Hiljuti restaureeritud eesti koguduse Jaani kirik. Üleeestilisest korjandusest saadud raha eest 1860. aastal ehitatud kirik mängis olulist rolli eesti kultuuriloos. Kirikuõpetajana on seal töötanud Jakob Hurt ja Villem Reiman, organistina Mihkel Lüdig ja Rudolf Tobias. Tänavu korrastatud ja taas sissepühitsetud kirikus toimuvad regulaarselt eesti muusikute kontserdid. Peterburi Jaani kiriku koguduses on hetkel 50 liiget.

Jaga kommentaarides veel ideid, mida põnevat hakata peale päevakesega kultuurilinn Peterburis?

Fotod: http://www.saint-petersburg.com/

Kommentaarid:

  1. Anu

    Tere, Kaidi! Kahjuks me enam ei müü Estraveli kaudu St. Peterline'i kruiise. Kui on soov kindlasti kruiisi tellida, palun pöörduge otse St. Peterline'i. Nende kontaktid leiab http://www.stpeterline.com/en/OnBoard/News.aspx. Heade soovidega Anu

  2. Kaidi Tepaskind

    Tere, oleksime huvitatud peterburgi reisist kahele, võib-olla ka kahe päevase peterburgi külastusega. kas laevagraafik on sama, väljumine pühapäeviti? Palju see maksab? Lugupidamisega, Kaidi

  3. Anu

    Tere, Jane! Tore:) Vastus Sinu reisipäringule peaks jõudma sinu e-postkasti umbes tunni pärast. Heade soovidega Anu

  4. Jane Suits

    tere, tahaks Peterburi reisi kahele 09.10.2011 väljumisega

  5. Anu

    Hei, Siim! Kahjuks kehtib see pakkumine ainult laevakruiisidele. Kitsendavaks tingimuseks on veel seegi, et viisavabaks maalepääsuks peab lunastama 20-eurose City Bus Touri pileti. Anu

  6. Siim

    Tere, Anu! Aga kui ma lennukiga tahaks minna? Kas siis saab ka 72 tundi viisata linnas viibida?

  7. ims

    Kindlasti kylastame perede ja sõpradega venemaad,kuhu pole aastaid saanud.

  8. Anu

    Tere! Ma arvan, et ühel päeval on reaalne jõuda Petripavlovski kindlusesse ja Aurorale, aga Ermitaažiks peaks kindlasti varuma rohkem aega - ainuüksi seal võib vabalt kuluda neli-viis tundi. Küll aga on St. Peter Line'i kruiisilaevaga võimalik viisavabalt Venemaad külastada ka nii, et kohapeal olemiseks jääb kaks päeva. Seda juhul, kui ostate ühe suuna pileti Tallinnast Peterburi, jääte sinna kaheks päevaks ning sõidate tagasi ühe suuna piletiga Peterburist Helsingisse ning Helsingist omakorda tagasi Tallinnasse eraldi Tallinki, Viking Line'i või Lindaliiniga. Meie reisikonsultandid oskavad Sind kindlasti aidata täpse marsruudi paikapanekul, nii et soovi korral oleme Sulle abiks meiliaadressil estravel@estravel.ee;)

  9. V.TÕNISSON

    Tere ! Peterburi reis pakub suurt huvi: kuidas oleks võimalik ühe päevaga külastada Ermitaazi, Petropavlovski kindlust, Aurorat. Oskate nõu anda ? Tänan.